August 11th, 2011

Iesaku - Dogtooth

Stāsts par ģimeni, kura savus trīs bērnu cenšas audzināt nošķirti no ārpasaules. Bērniem jau ap 30. Rezultāts - cenšanās bērnus pasargāt no ārpasaules agresijas nemazina viņu agresiju un 'perversiju'.


Tags:

Londonas nemieri jeb urlu sacelšanās...

Problēma ir tā, ka neba baltās apkakles un biroju klerki ir tie, kas šajos nemieros ciešs, bet gan laupa jau un dedzina vienkāršo londoniešu veikaliņus. Tipa vienas ģimenes sakņu veikaliņu ņem un nodedzina. Šodien bija, rīt nav. Labi, ne sakņu, bet TV/IT veikaliņu. Neviens jau nav ielauzies National Gallery un paziņojis, ka van Gogs ir miris, un lai dzīvo avangards. Vai Birmingemas pilī un paziņojis - priņča sieva joprojām ir nevainīga, taču gaidībās. Nekas tāds... Sit vienkāršo pilsoni seru A vai madamu B, kas mēģina nevis būt algotnis, bet kādu peniju pats sadabūt, kaut ko tirgojot vai spekulējot. A bet turka Abdulaba vai mora onkuļa Toma atvasei otrajā pasaulē piekāst - UK pārāk maz viņam nahaļavu dalot labumus. Jā, varbūt tā ir viņa vectēva sāpe, kas varējis vien vietējam Džonam kurpes spodrināt, bet kura mazdēls tagad hipodromā sermuli dzenā. Varbūt jā, varbūt nē.

Bet "rietumnieks" ir samaitāts ar domāšanu - lai vienkārši visus šos urļikus pieliktu pie... labi, ne pie sienas, bet pie katorgas darbiem, sāk "filozofēt" (šī vārda vulgārajā nozīmē), jautāt - a vot kāpēc vispār kaut kas tāds notiek. A tāpēc, ka neviens no viņiem strādāt negrib... (Nabaga Maks Vēbers ar protestantismu un kapitālisma garu kapā otrādi apgriežas). Kāpēc gan lai gribētu, ja redz, ka vietējais baltais Viljams jau piedzimst ar visām fīčām un upgrade'iem, vai arī kāds cits mājās ķimerējas pie kompja tik ilgi, kamēr, paralēli porņiku lūrēšanai, uzķimerē programmiņu vai portāliņu, kas pāris mēnešos miljonus nokāš. Un, lūk, jums feisbuks, maispeis, jūtūbs utt. Protams, šiem nemierniekiem gribas te un tūlīt un visus labumus... Tāpēc arī ziņās saka, ka neba kāds par kaut kādu abstraktu ideju cīnās, bet vienkārši - LCD teļļuku gribās un ir radusies iespēja to paņemt. Var jau būt, ka cēlonis tajos sasodītajos postmodernistos, kas visas robežas nogrāvuši, vai tajos, kas to nemitīgo plurālismu un toleranci sludinājuši, un vispār - tā tiem britiem vajag, jo cik gan cilvēku viņi savās kolonijās nav nobendējuši. Bet varbūt tie ir vienkārši vietējie urlas - neizglītoti, nepieklājīgi, brutāli cilvēkbērni, kuru vecāki ir bijuši tieši tādi paši...

Nu vot pakaļā visiem tiem britiem tas turku/āfrikas asais čilli tagad kož...

P.S. Ziņās saka, ka cietis arī latviešu veikals.

Mani izbrīnīja, kad reklāmā dzirdēju, ka Ventspils svētkos koncertēs Čikāgas piecīši... Tomēr biju iztēlojies viņus kā vienu no Neatkarības simboliem. Bet te, vienu dienu, šeku reku, zēni kāpj kopā uz skatuves ar puisi hūtē un dzied "Lai dzīvo Latvija"... "Mans brālis Čikāgā..."(vairāk šeit).

Vēlešanas gaidot

Vispār šķiet, ka ar to politiku Latvijā ir galīgajos sūdos... pat nezinu, par ko balsot vai nebalsot vispār...
Piemēram, lasu ZRP ētikas kodeksu un šķiet, ka to rakstījuši kaut kādi vidusskolēni: http://reformupartija.lv/?p=192
Izskaidrojiet, ko nozīmē šis apgalvojumus: "1.1. ZRP biedrs pirmajā vietā tur sabiedrības intereses, respektējot vairākuma viedokli, bet ņemot vērā arī mazākumu. 1.2. ZRP biedrs, nonākot dilemmas priekšā (vai arī interešu konfliktā) starp personiskajām un sabiedrības interesēm, vienmēr dod priekšroku sabiedrības interesēm." WTF??? Vai ar to domāts ir utilitārisms? Izklausās gan pēc kaut kādiem pionieriem/timuriešiem. "3.3. ZRP biedrs ir atklāts un atvērts." Kā intervijā teica Māra Zālīte - Zatlers "garš lamzaks, sirsnīgs un labsirdīgs". Man viņš vienmēr ir atgādinājis Kasparu Hauzeru.

(Latvieši gan mēdz būt skaudrāki un runā tiešu valodu (parrēsija): "Mucā audzis, pa spundi barots". Tā norādot, ka kāds kaut ko vienkārši 'neķer' (vairāk gan par sociālajā pieklājības normām).)

Bet atverot Lato Lapsas portālu, lasu, ka sarkangalvīte Āboltiņa KNAB prasību par kratīšanu pie Šlesera sauc par stulbu, bet Dombrovskim, kā jau vienmēr, viss ir čikiniekā - velkam LV ārā no krīzes, galvenais - stabilitāte. Pieriebušās tās nodrāztās frāzes par cīņu ar krīzi un ļaunajiem, kas visu nolaiduši, bet mēs, taisnie un godīgie, to visu saremontēsim. Jo ar šiem pūkainajiem izteikumiem nereti cenšas piesegt klajas netaisnības, klajas pretrunas starp pašu uzstādītajiem principiem un 'komromisiem' utt., nedzirdot tiešos jautājumus, kas nāk no 'tautas' vai 'sabiedrības'... lai kā to sauktu.

Kas atliek? LPP/LC, kuru biedri jebkuru citādi domājošo ir gatavi nomētāt ar sūdiem. "Šmits, kurš gan cits". SC? Par Urbanoviču, kas spekulē ar okupāciju pa labi un pa kreisi, lai dabūtu sev amatus un pengu? Dzintara Latvieši? Iet lāpu gājienā? Labi, puišiem ir kaut kādi principi. Taču brāļošanās ar ekstrēmistiem man nav pieņemama... So what?

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba