November 13th, 2009

16.novembris - Starptautiskā filosofijas diena

Kā jau būsiet dzirdējuši, 16. novembris ir starptautiskā filosofijas diena. To dažādi atzīmē arī Latvijā. Tā teikt, atbilstoši LU VFF mācībspēku un studentu rocībai. Toties Maskavā, tā teikt, tas viss būs ar vērienu - ar Medveģeva, Luškova un Hābermasa klātbūtni. Citā starpā arī ar pārstāvi no Latvijas ;) 

Konferences programma - šeit.

Pavadot latviešu filosofus uz Krieviju - šeit.

Inteļigencija

Delfi: "Radošā inteliģence skeptiska par Tautas frontes atdzimšanu".
Šajā sakarā ilustrācija - sākot no 9 min. - šeit.
bet šeit - pirmā minūte: šeit.


Inteļigencija, bļin...

LU VFF jaunās mājas

Šodien ieguvu šādu ziņu:

"2009.gada 10.novembrī Latvijas Universitātes vadības sēdē tika atbalstīts priekšlikums ar 2010.gada pavasara semestri pārcelt Vēstures un filozofijas fakultāti uz ēku Mārstaļu ielā 28/30. Līdz šim fakultāte atradās blakus Brīvības piemineklim – Brīvības ielā 32. Ēkā, kura daudziem zināma kā tā sauktā„Saktas” ēka, „vēsturnieki” mituši jau kopš Otrā pasaules kara. Ar pašreizējo nosaukumu – Vēstures un filozofijas fakultāte – tā zināma kopš 1970.gada jūnija, kad, reorganizējot Latvijas Valsts universitātes Vēstures un filoloģijas, kā arī Juridisko un filozofijas fakultāti, atdalījās vēstures un filozofijas specialitātes un tika izveidota jauna fakultāte. Vēstures un filozofijas fakultātes dekāns Gvido Straube uzskata, ka pieņemtais lēmums par telpu maiņu pašreizējā ekonomiskajā situācijā ir saimnieciski prātīgs risinājums. Telpas Brīvības ielā LU nomā no VAS „Valsts nekustamie īpašumi”, turklāt telpu noslodze esot tikai apmēram 60 % un tās esot dikti nolaistas. Neesot arī pamata telpu remontā investēt LU līdzekļus – tas sanāktu pārāk neekonomiski. Savukārt ēka Mārstaļu ielā pieder LU, un ir aprēķināts, ka uz nomas un apsaimniekošanas maksu rēķina LU tādējādi varētu ietaupīt aptuveni 150 000 latu gadā. „Jautājums par iespēju pārvākties uz citām telpām tika risināts vairākus gadus. Ja beidzot ir radusies tāda situācija, kad ir iespēja kaut ko mainīt, līdz ar to uzlabojot arī studiju vidi, tas ir jāizmanto. Un Mārstaļu iela no iespējamajiem variantiem ir optimālākais variants, turklāt tas ir ar perspektīvu,” – optimistisks ir dekāns. Vēstures un filozofijas fakultātes studentu viedokļi par fakultātes atrašanās vietas maiņu ir dažādi. Vieni to uztvēruši pārāk emocionāli, nepārzinot reālo situāciju vai vienkārši negribot neko mainīt, bet citi neiebilst un uzsver, ka pārvākšanās uz Mārstaļu ielu Vecrīgā nav sliktākais variants. Gvido Straube ir neizpratnē par studentu skeptiķu nosodošo attieksmi pret pārmaiņām, nosaucot to par „vieglprātīgu pļāpāšanu”, un uzsver, ka telpas Mārstaļu ielā, pēc viņa domām, ir omulīgas un raisa vienīgi pozitīvas emocijas, kā viņš secinājis, tās apskatot. Jautāts par pārvākšanos, fakultātes dekāns cerīgi piebilst: „Optimālais variants būtu, ja jaunā gada pirmo dienu mēs sagaidītu jau jaunajās telpās. Izskatās, ka arī fiziski to var izdarīt.”

Atceros, ka vēl nelaiķis dekāns Kalnciems runāja, ka ātri vai vēlu no šīm telpām būs jāizvācas, jo telpas centrā būtu noderīgas dažādiem "biznesa projektiem". Nu, tas notiek, un jāsaka - labi vien ir. Lai gan ar šīm telpām saistās daudzas atmiņas, ui, pat pikantas atmiņas, tomēr telpas bija nolaistas (kauns tajās bija laist iekšā ārvalstu lektorus) un iepriekšējā ziemā tajās varēja pamatīgi nosalt.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba