Ja kāds domā, ka latviešu literatūra ir mirusi, tad viņam ir jāpalasa ciba. Te ir vairāki slēptie talanti. Diez vai viņi paši to nojauš. Varbūt, ja paskaita savus sekotājus/lasītājus. Man nav tāda talanta, tāpēc neko nerakstu. Nē, varbūt vienkārši nav laika, nav verbālo uzkrājumu un ir nogurums. Apnikusi anonimitāte, nosacītā. Vispār biju domājis restartēties un sākt anonīmi ar citu vārdu rakstīt visu, kas ienāk prātā. Norakstīt uzkrājumus. Un neko vairāk. Tas, ka tomēr zinu, kas ir kas, un citi zina, kas esmu es, uzliek kaut kādas iekšējas barjeras izpausties. Ej, nu, un tu tagad raksti, ka gribētu pārgulēt ar studenti, kursa biedri vai kolēģi X, K, L vai B,, bet savukārt pilsonis Y vai Z jau ilgāku laiku tevi besī ar savu tukšvārdību, bet lielo bravūru vai bezpalīdzīgo neizlēmību.. Vai par to frustrējošo un biedējošo vientulību, kas moka, bet patiesībā ir konfortabla, jo ļauj būt brīvam no atbildības. Vai arī par visām tām maukā.... Ej, nu, un tagad to visu tā tiešā tekstā uzraksti. Sanāks sūdi un konflikti. Un vēl kas neprognozēts. Vai kādu tādi teksti vispār intersētu?! Nezinu, man vienalga. Tas nav galvenais. Vismaz, ja kāds draudzētos, tad pašu tekstu dēļ, nevis draudzīgās pieklājības dēļ. Jo pats sev jau var rakstīt arī rūtiņu kladē.

Comments

atbalsojos:) šobrīd šķiet, ka nekas labāks par vēstulēm un sarunām ar konkrētiem cilvēkiem nav priekš manis. agrāk taču iztikām gluži labi, sadzeroties un runājot par šīm tēmām ar draugiem, paziņām, svešiem, ne? un publiskā rakstība palika pārpersoniskajam;)
Domā? Es kā reizi par to, ka tu izveido tādu kā anonīmo grupu. Krogā pie alus kausa jau arī visu nepateiksi, ja vien nav milzu dzērums, ka ne saproti, ko runā, ne kāds no rīta atceras, ko sarunājuši.
Par rakstīšanu šeit - ļoti precīzi noformulēts. Te visi sāk ar cerību, ka varbūt vienkārši varēs rakstīt par to, par ko gribas rakstīt. Kādu laiku tas arī izdodas, kamēr cilvēki netiek atšifrēti un tad jau atkal vairs rakstīt negribas.
Un tad jāsāk no jauna... Kā rāda cibas sekotāju statistika, lielākais lasītāju loks ir tieši tiem, kurus visi ir atšifrējuši vai paši atšifrējušies. Ja lasītāju skaits nav izšķirošais, tad jau var darboties vairākās frontēs ar vairākiem „segvārdiem”.
kad neviens nelasa ko autors uzrakstījis - slikti,
kad kāds sāk lasīt ko autors uzrakstījis - it kā labi, bet pēc kāda laika atkal paliek slikti.... tad kad ellē lai raksta?
Tāpēc jau tik liels cepiens par t.s. "autora nāvi".

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba