04 March 2020 @ 04:26 pm
 
līgas bijušais kursabiedrs jau otro reizi FB vāc kāpostu ceļošanai. nezinu, cik viņš savāca iepriekš, bet doma bija nopirkt busiņu un pist uz āfriku. tas viņam ir izdevies, jo tagad viņš atrodas libērijā ar draugu (kurš pusceļā ir viņam pievienojies) un prasa vēl 4K, lai varētu turpināt iesākto ceļu. atzīšos, sīkākas detaļas nezinu, jo kā jau mileniālis, izlasīju tikai virsrakstu. taisnības labad jāsaka, ka tekstā katrs jaunais teikums bija nākamajā rindiņā, tāpēc man bija sajūta, ka lasu ļoti garu dzejoli, kas nav dzejolis. tas lika man justies kā daunei, tāpēc nelasīju.

lūk, es, protams, nevarēju noturēties, un nokomentēju, ka arī priecātos saņemt šādus ziedojumus. pēc pāris minūtēm sekoja nākamais komentārs no kādas dāmas, kas teica tā: "Varbūt uzraksti no kādām valstīm var gribēt pastkarti pret ziedojumu 🤩👏🎉" un tikai emoji (un līga) mani pārliecināja, ka tā nav ironija. mans jautājums ir šāds - vai es esmu veca piepe, kam skauž, ka bērni brauc ceļojumos par ziedojumiem, kas sakļančīti FB vai tas ir pilnīgi ok un lai jau tie jaunie skrien? 40 min laikā to nošēŗojuši 11 lietotāji un ielaikojuši 20, turklāt kāds viņa draugs saka šādi: "personigi zinu sos dzekus un ideja laba atbalstu😉😉 labu info met cilveekiem un motivee". tagad es jūtos tā, ka cilvēkiem metu tikai sliktu info.
 
 
( Post a new comment )
ena[info]ena on March 4th, 2020 - 05:06 pm
Suuds tas ir. Es atbalstu divus dzekinus kas tagad vaac naudu tikt uz olimpisko speelju sacensiibu posmiem jo lok neiedeva naudu ar argumentu ka viniem veel nav neviena medala. Piebildisu ka vinu sportaveids olimpiskajaas speelees ir pirmo gadu
(Reply) (Thread) (Link)
Kate[info]es_esmu_dzhims on March 4th, 2020 - 05:09 pm
es tieši par to domāju. ne jau man žēl, ka džeki tusē, bet kas, ellē, ir tie ziedotāji, kamēr ir 20 miljoni citu problēmu, kam kāpostu vajag vairāk? un šis totāli nav nekāds whataboutisms, jo viņu vienīgā problēma ir tas, ka negribas strādāt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on March 5th, 2020 - 11:20 am
Vajag vairāk, vajag mazāk - viss subjektīvi.
Teiksim, ziedot 5 eur šiem vai cilvēkam ar ādas vēzi? Uz kuru pusi sliecas svaru kausi?
Bet ja nu tas cilvēks ir īsts maita, varmāka, pāridarītājs?
Vai arī viņš ir labs, bet pēc pāris gadiem dzērumā nobrauks neredzīgo bērnudārza grupiņu, kas nāks no Lielās talkas, kopā ar audzinātāju grūtnieci?
Katram, tai skaitā, ziedotājiem un ziedojumu saņēmējiem, savas prioritātes.

Jāsaka, tādiem džekiem, ja viņi vēl taisa kvalitatīvu kontentu no ceļojuma, es ziedotu labprātāk, nekā visādu atsevišķu personu de facto neārstējamu slimību ārstēšanai, turklāt, esot bijis arī tā, ka ziedojumi tiek izlietoti ārstēšanas metodēm, kas nav savietojamas ar loģiku un zinātni.
(Reply) (Parent) (Link)
iokaste[info]iokaste on March 5th, 2020 - 07:46 am
varbūt cilvēki nevis grib vai negrib strādāt, bet viņiem vajag izaugsmi, kuru tie savā profesijā nevar sasniegt. bet libērija to dod. un citi to saprot, piemet kupīru.
(Reply) (Link)
Winstona Pieraksti[info]winstons on March 6th, 2020 - 03:39 am
Japiju sūds
(Reply) (Link)