17 December 2016 @ 12:54 pm
 
es joprojām mēģinu ierubīties tajos simts dzimumos, kā šis ir citādāk, nekā vienkārši būt tam, kas esi, ar visu to, ko mīļais dieviņš ir devis un būt ok ar to?
 
 
( Post a new comment )
honeybee[info]honeybee on December 17th, 2016 - 03:56 pm
tieši to tas arī nozīmē, bingo.
(Reply) (Thread) (Link)
Kate[info]es_esmu_dzhims on December 17th, 2016 - 04:27 pm
vai male/female=cisgender?
vai tas nozīmē kaut kādu vulgarizāciju vai ir vienkārši nepareizi?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on December 17th, 2016 - 04:36 pm
nu paga, ko?
ja tev dzimstot noteica & dzimšanas apliecībā ierakstīja dzimumu "sieviete" un tu identificējies, kā "sieviete", tad tu esi cis female
ditto ja tev ierakstīja "vīrietis" un tu identificējies kā vīrietis, tu esi cis vīrietis

ja kaut kur pa vidu ir noticis kaut kāds mišungs, tad tur ir trans vai fluid vai viss pārējais brīnums. Vienkārši "cis" ir normāls veids, kā vidē, kurā iespējami precīza dzimuma identifikācija ir svarīga, teikt, ka reku šeku ir tā. (Piemēram, ja kāds cilvēks ir transpersona un pilnībā izskatās pēc tā, pēc kā grib izskatīties, piemēram, ir un izskatās pēc sievietes, tad var būt vajadzība, par viņu+sabiedrību runājot, nošķirt viņu kā trans sievieti un citas dāmas kā cis sievietes, citādi sanāk stulbi - tipa "trans sievietes un sievietes sievietes" vai kā to formulēt?)

Kas nenozīmē, ka tev visiem ir obligāti jāsaka, ka esi cis sieviete, tāpat kā sakot "esmu cilvēks" tu nesaki "esmu saprātīgais cilvēks", lai tevi nesajauktu ar neandertāliešiem. bet, ja tu būtu areologs, tev būtu svarīgi spēt to nošķirt, ja.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Kate[info]es_esmu_dzhims on December 17th, 2016 - 04:47 pm
jā, nu es tieši tā arī domāju, nevajag ārdīties.
(Reply) (Parent) (Link)