29 November 2016 @ 04:08 pm
 
esmu vēlreiz apstiprināta fb feministu grupā, un, es nezinu, es nekad sevi neesmu saukusi par feministi, es vienkārši esmu par taisnīgumu un laikam jau tas mani padara par feministi
man gan liekas ka ilgi viņi mani tur neturēs, bet lai jau, kā tikko teicu līgai - vismaz puse komentētāju ir tikpat stulbas kā viņu nīdēji, un es neesmu par tādu feminismu, ko kāds izvēlas, lai piesegtu savu stulbumu un nedrošību, es gribu godīgumu

un tas ir maģiski, kā latvieši jebko padarīs par ieroci, lai liktu otram justies slikti
 
 
( Post a new comment )
+++[info]zefiirs on November 29th, 2016 - 09:00 pm
nē, kultūras atšķirības un uzvedība sabiedrībā vispār.

Saistīts tā, ka tas viss ir par to, ka sieviete ir objekts, kaut kas smukumam, un publiskam novērtējumam un apspriešanai.
Piem. par kalendāriem - tādu dāvināšana biznesa partneriem - tas rada totāli welcoming vidi sievietēm un vispār nav saistīts ar sievietes uztveri?
Svilpšana, jā, Latvijā nav tik aktuāla, bet, pirmkārt, nav neesoša, otrkārt, mums vairāk vienkārši ir ne ok komentāri un darbības. tai pašā feministu forumā laiku atpakaļ bija diskusija par līdzīgu tematu, un tur bija daudz labi personīgi piemēri par to kā tas izpaužas lv. ja pareizi atceros, tad tur runa bija par stopēšanu, bet ne tikai.
Tieši svilpšana, uzkliedzieni uz ielas, pīpināšana man, un cik no tās diskusijas varēja redzēt, citām, visvirāk ir notikusi tieši pusaudžu vecumā, kas vispār ir pilnīgs neprāts, un no pieaugušiem vīriešiem, un tas ir diezgan traumējoši - meitenēm vecumā, kurā vēl attīstās gan viņu ķermenis, gan psihe, ir jādīlo ar tādu mēslu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]unpy on November 29th, 2016 - 09:10 pm
Viss, kas ir kalendārā vai citos attēlos, ir objekts, vai tā ir sieviete, vai vīrietis, kucēns, saulriets vai siena guba. Objekts smukumam. Un ar svilpšanu, nesvilpšanu vai uzmākšanos stopējot tam nav ne mazakās saistības. Par saistību ar sievietes uztveri man grūti teikt, cik esmu runājis ar sievietēm, kuras mēdz būt kalendāros, neesmu manījis, ka viņas no tā justos kaut kā traumētas.

Par to, ka svilpšana un tamlīdzīgi nav ok, mani pārliecināt nevajag, bet kalendāru sasaiste ar šo svilpšanu man šķiet, ļoti maigi sakot, pārsteidzīga.
(Reply) (Parent) (Link)