|
[Jun. 2nd, 2020|06:03 pm] |
|
|
|
Comments: |
Vai lietoji raudzēto versiju? Mana vecmāmiņa vispār bija vidzemniece, taču kara laikā bija trāpījusi Kurzemes katlā, un tad no turienes visādi kurzemnieku ēdieni kā skābputra un siltais grūdiens(!). Vecmāmiņa vārīja veselu spaini skābputras, sākumā ēda vēl siltu ar pienu. Bet tad to pārējo spaini nonesa pagrabā, un viņa tur ieskāba, nu putra tb, tjip fermentējās tālāk. Un tad es tā saprotu, tādu aukstu, aprasojušā krūzē meita nes arājiem uz lauka un puišiem uz siena vālu , un visas lietas.:)
grūdenis (es kā bērnību Kurzemē vadījusi atļaušos pielabot...) :D
jā, grūdenis ir labs! Bet skābētā versija man vēl priekšā, es vienkāršu jau jūtu, kā tas būs mans pamatēdiens šovasar :D
un, manuprāt, tas ir lielisks padzēriens tieši karstā dienā pēc darbiem - tur ir gan šķidrums, gan ogļhidrāti, gan sāls, gan olbaltumvielas. Izcili atjaunojošs. Sportistiem pēc maratoniem noteikti derētu. | |