kora dziesma, airu laiva, džezs un viskijs - lietvedības modītes rudens/ziemas sezoniņā [entries|archive|friends|userinfo]
ernuerna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

lietvedības modītes rudens/ziemas sezoniņā [Sep. 16th, 2015|11:46 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
tā kā mūsu valstī viss ir tik ļoti sakārtots, ka šveicieši un norvēģi brauc pieredzes apmaiņas kursos un nespēj vien nolūgties padomiņus, kā viņiem labāk dzīvot pēc mūsu paraudziņa, tad valsts beidzot ķērusies pie lietas, un nolēmusi sakārtot VISu PATIESI BŪTISKO līdz pilnībai.
tā, lūk, šodien lietvedības apdeitošanās kursos uzzinu, ka ir visādas modītes un trendiņi, kā tagad PAREIZI jānoformē iesniegumi. Un nevis tur labajā malā kam no kā un pa vidu iesniegums ar mazo burtu un punkts. bet viss pa vidu, pilniem vārdiem, bez saīsinājumiem, un vieta un datums, paraksts arī tagad ir pa vidu. un tas viss ir tik ļoti būtiski, ka audits var atnāk un pārbaudīt, un konstatēt, ka lietvedībā NEKAS nav kārtībā, un iestādes vadītāju par to var IELIKT CIETUMĀ.

Kriminālatbildība par to, ka parastā iesniegumā ar lūgumu piešķirt ikgadējo atvaļinājumu paraksts ir kresajā pusē nevis lapas vidū! SĪRIJASLĪ?????


jo valstī taču problēmas ir beigušās, bet kaut kas ta jādara par to nodokļu naudu, kas miljardiem plūst valsts kasē, un nav vairs nekā tāda, kur to tērēt!
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]edzinsh
Date:September 16th, 2015 - 04:03 pm
(Link)
Es esmu atmetis ar roku un šaubu gadījumā (vai tad, kad vairs nejaudāju lasīt manuāļus, likumi.lv un citus penterus, vai arī reizēs, kad penteri ir pretrunā cits ar citu) vienkārši daru tā, kā pats uzskatu par pareizu un cenšos balstīties loģikā un veselajā saprātā.
Bet vispār - visu visiņu.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:September 16th, 2015 - 09:05 pm
(Link)
Man arī bija pārsteigums par jaunajiem noteikumiem, bet tam visam ir nozīme tikai vienā gadījumā. Gadījumā, ja pastāv iespēja,ka šis dokuments nonāks tiesā. Tad gan var sanākt sūdi un procesu zaudēt dēļ datuma nepareizajā pusē, jo izrādīsies, ka šī sīkuma dēļ iesniegumam nav juridiskā spēka. Un it īpaši gadījumos, ja pretējo pusi pārstāv labs jurists,kurš zina MK noteikumus par dokumentu noformēšanu. Fakti no reālas dzīves. T.i.ne no manējās,bet citu cilvēku gan.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 16th, 2015 - 10:46 pm
(Link)
Vai ne? Mums savukart ir miljonslapu manualis katra izejosa dokumenta formatejumam. Juriskonsults met atpakal un nemaz nesak izskatit saturu, ja laba mala nav 0.72 inch.

Bet ideja par dokumenta juridisku nespeku nepareiza formatejuma del gan absyrda - isti latviska gara! *pacel sampaniesa glazi*