01 November 2006 @ 12:46 pm
mne prisnjolosj njebo londona  
braucot paari kaut kaadam tur tiltam, ierudziiju visu slaveno londonas panoraamu, veederaa knjudeejaas, es nezinu, kaa taads mazs beerns. stacijaa mani sabaida pulkstenis - ir tikai 5 no riita, tagad tube veel laikam neiet, un juuliju tik agri modinaat.. taapeec savu pirmo stundu londonaa pavadu, lasot riigas laiku, meegjinot nekomuniceet ar viirieti, kursh man staasta par biibeli, staipot apkaart savu chemodaanu un priecaajoties par uzrakstiem uz ielaam "look right" (astonju dienu laikaa austru tikai divas reizes vaeeja nobraukt).
this is the district line train to ealing broadway. juulija un riita teeja, TVU, marks&spenser kruasaani un lazanja, protams stundaam ilga runaashana un randinja nokaveeshana.

holborn station. satiekam inu un filu, raitaa solii, lai izvairiitos no mana pirmaa londonas lietus, dodamies uz kaut kaadu tur pabu, dzert viskiju. speeleejam uno, es sajuusmaa par iisto britu valodu (jo abi iisteniibaa nav londonieshi, tikai nesen paarvaakushies), nacho chipshi ar kauseetu sieru, nenormaali reibst galva, tomeer neesmu vairs tik jauna, kas var nakti neguleet.
labi, pirmaa nakts un pirmais riits ir ne paaraak tipisks austrai - nogulju liidz vieniem dienaa.

pirmais pashas brauciens uz centru. marble arch, notting hill, aatra londonas skrieshana, nedaudz big bena, nedaudz british museum, nedaudz oxford street. uz ielas mani kaa latvieti atpaziist divas latvju meitas, kuras es, diemzheel, nekad nebiju redzeejusi, bet nu.. latvietis ir un paliek latvietis.
septinjos tiek satikts kaspars ansons (nu labi, tas nebija nejaushi), dodamies uz blues bar (iesmejam par TIK origjinaalo nosaukumu), divi negarshiigi un atshaaleejushies alinji un mees esam gatavi mest izaicinaajumu camden town.
the newt stop is camden town. tumsh un kluss, kaspars tainojas, ka nu ir tachu pirmdiena un veels, ka nevar vienmeer te buut labi un taa. bet smuki gan, tilti un kanaali, sirdii iesmeldz holande, dodamies pastaigaa, liidz, liela lietus vadiiti, noseezhamies zem tilta, klausamies drausmiigaa peerkonaa (pat austrai sametaas bail) un dzeram kaspara somaa "nejaushi" atrasto viinu. smejamies kaa kutaati par apstaakljiem - par londonu, par camdenu, par mums, par.. nu un tad veel tie lietuvieshi. aa, nepateicu? mees satikaam lietuvieshus. tas gan bija ap kaadiem diviem naktii, bet joprojaam skaitaas pirmdienas vakars.
atpakalj uz centru braucaam ar tiem slavenajiem, nu, londonas autobusiem, seedeeju pashaa priekshaa, kaajas uz palodzes. kaa padsmitnieks, kursh visu dara kjeksiisha peec. ;)
nabaga juulija, tiek piesista augshaa peec trijiem, laid mani iekshaa!

otrdiena ir gruutaaka kaa citas, metro trepes nogalinoshas, taapeec austra dodas british museum virzienaa, pa celjam nopeerkot starbucks frapuchino (atceries, marta, berliini?). seezhu, saule, uztinu cigareti, piezvanu rogam. tad sagribeejaas aizhaapot liidz trafalgar skveeram, uzpiipeet tur. big bens dienas gaismaa un austra dodas paari temzai. paartemza (vai taa saka?) ir burviiga, zilaas gaismas kokos, mazas kafejniicas un milziigas rindas uz london eye, pie waterloo tilta speelee no woman no cry, austra noiet garaam reizes triis, zheel, ka nav coinu. tate modern un tiramisu kuuka. ieraugu taalumaa london bridge, naak praataa krauklji un puukainas sargu cepures. bet pie bond street satiktaa juulija man saka, ka vienpadsmitos mani liks guleet, kaa rezultaataa mees nopljaapaajam liidz vieniem naktii. ar subway cepumiem, protams..

treshdiena? neatceros. no riita juulijas TVU muus pierunaa viens puisis pozeet vinja fotodarbam, kam arii veikli piekriitam. juulija veel noprasa, vai tik gadiijumaa nav kailfoto, puisis apmulst, saka, ka nee, tie tikai taadi portreti. vinjsh prasa, vai es varu lekt in billy elliot style, protams, es varu, mana miiljaakaa (nu gandriiz) filma, nu jaa. bildes buus peec meenesha, arii jums paradiishu. atkal londona, atkal centrs, vestminstere. vakaraa pie ina un fila uz vakarinjaam, puikas dikti centushies, cepeshkraasni uzsildiita pica un viskijs. uno, geju dejas, smiekli un aatra aizmigshana.

cetrutdiena jaaceljas ne svet nje zarja, pie juulijas paargjeerbties un atkal mans miiljotais tube ar "please mind the gap between the train and the platform". nejaushi nopeerku biljeti uz muuziklu. un slavenais HMV ar the raconteurs. ir taa diena, kad austra nolemj apciemot toweri un pashu, pretiigi zilaa kraasaa spiidosho, londonas bridge. nekaa TAADA tur nav, bet kjeksiisha peec..
baker street. austra satiek zhaneti, divas trakas rudmates skrien pa londonu, oxford street arii vakaraa paarpildiita, bet mees tik skrienam un skrienam. baker street atkal. satieku ilzi, autobuss aizbrauc nepareizi. esmu jau savaas treshajaas guljamajaas maajaas piecu dienu laikaa, tiek dzerta mango teeja. nogurums milziigs, labaak neatcereeties. guleet, guleet, guleet.

northen line uz camden town. tirgus. vecos zirgu stalljos, vecaas noliktavaas, jaunaas shaniigaas maajaas, pie koka galdiem, pie kartona kasteem, pie shkjiibacainiem, pie baaliem kaa kriitiem, pie melniem un sajauktiem. triis stundas staigaaju un neizstaigaaju. rezultaats - paaris jaunas somas, auskari, dusmas par daargajaam humpalu kleitaam. vai latvijaa "vintage" tagad arii populaars un kleitinjas ap 30 latiem maksaa? apkraavusies kaa vecaisteevs no laukiem, izoshnjaaju National Gallery, dodos apluukot buckinghamas un keningstonas pilis, princeses diaanas visaadas tur pieminjas vietas, saak liit, es nevaru atrast metro staciju, gandriiz nokaveeju savu muuziklu. savu "we wil rock you" queen muuziklu. story gan bija diivains - par cyber world peec triissimt gadiem, kur dazhi bohemians meegjina atdziivinaat rokmuuziku. bet taa profesionaalitaate, taa skanja, taas gaismas, tas shovs! neviens no latvijas maaksliniekiem nevareetu pat piektaa plaana lomu teelot. panjemt treshaas oktaavas do, lecot uz mashiinas, ir siikums.. ak
pirmo reizi muuzhaa staavu rindaa uz klubu, uz braziilieshu klubu "guanabara". fantastiska dziivaa muuzika, stomps ar 20 cilveekiem, izstraadaats liidz peedeejam, divas solistes, skaistums un deja vienlaiciigi, gurni virpinaas, alus liist. ejot prom, apstaajamies gaitenii, kur veel stundu dziedam love songs, no beatles, liidz lady in red, no the cure liidz backstreet boys. cheezy.

sestdiena saakas ar subway un turpinaas dziedaashana, the smiths, chicken sub, cepumi. shkjiramies victoriaa, es atkal uz vestminsteres abatiju - noskatiita daavana jolkai. gandriiz peedeejaa diena, smagas somas, davaanu pirkshana. neko vairs negribas. londona saak noriebties, varbuut taapeec, ka es visu laiku ar guljammmaisu somaa, labi, ka vismaz chumiku pie juulijas vareeju atstaat. cilveeki saak vairaak gruustiities, kljuust skaljaaki, austra dzer kolu un briinaas, kur paliek energjija? braucot pie ilzes nopeerku shokolaades kuuku, man peedeejais vakars, vajag ar shiku, dzeram viinu un eedam aabolus, no tikko uzsildiitas kuukas tek shokolaade, ir mieriigi.

atvadaas izdomaaju londonai pamaat, taapeec devos uz hamstead (kaut kaa taa) heath, kur simtmetriigs kalns, kur saule un idille, kur beerni laizh gaisaa puukjus, kur austra raksta juulijai instrumentaaciju, kur karsti un peedeejaa cigarete. bet londona mani valjaa nelaizh, metro taalaak par marble arch neiet, man jacheindzho kaadas triis liinijas, lai tiktu pie sava chemodaana. un, braucot uz staciju, tube apstaajas, ins atnaacis, autobuss nokavee praami, praamii aizmiegu aiz mikimausha mashiinas un roterdamaa 4 stundas veelaak.


lai beedaatos - vajag shokolaadi, lai jautrotos - vajag iedzert, lai aizmirstos - vajag iepirkties; man nee, man tikai londonu.
 
 
troksnis: zemfira
 
 
( Post a new comment )
only after dark[info]tvarj on November 1st, 2006 - 08:16 pm
vismaz kaads shajaa pasaulee bauda savu dziivi :)
(Reply) (Thread) (Link)
nedaudz par īsu[info]eovina on November 1st, 2006 - 08:22 pm
nevis bauda, bet sajuusmaa izrij!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
only after dark[info]tvarj on November 1st, 2006 - 08:35 pm
:D
(Reply) (Parent) (Link)