Mr. Selfdestruct - Inbox.lv ne pirmā ne pēdējā reize. [entries|archive|friends|userinfo]
ELECTiC

[ website | Laika ceļotāja piezīmes ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Inbox.lv ne pirmā ne pēdējā reize. [25. Maijs 2007|16:46]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tā nu neliels stāsts par interneta supervaroni inbox.lv no manas dzīves.

Izmantoju inbox e-pastu. Biju pierakstījies viarākās delfi/microlink listēs [ utenis, lodaamurs tieši šim gadījumam svarīgi]
Radās iespēja, tiku pie elektrības drošinātājiem [80 gb] nu un domāju notirgot. Kur vērsos, protams, ka iekš utenis [ viss par pārdošanu u.t.t.] un lodaamurs [viss par eletroniku, lodēšanu, elektrību etc.] uzrakstīju smukumsmuku piedāvājumu, minot arī cenu ar kādu tiek tirgoti veikalā, protams kā privātpersona pārdevu lētāk.

Pēc pāris dienām man inbox pastkaste bija noslēgta.

Zvanot uz inbox supportu, man pretīm atbildēja, ka mana pasta kaste ir slēgta, jo es izplatot spamu, par ko sūdzoties inbox lietotāji, kam pienākot manis adresētas vēstules etc. un protams neko ar viņu sarunāt nebija iespējams - tu esi spameris un ej d.... [ netiek uzklausīts viedoklis]

Es domāju, ka es principa pēc atgūšu savu pastkasti, ko mani kolēģi izsmēja, ka kur nu! nedabūšu atpakaļ.

Tad nu es ķēros pie Latvijas interneta asociācijas
un nosūtīju viņiem vēstuli.

atļaušos vēstuli citēt:

Lūk vēlos izstāstīt esošu problēmu.
Esmu saskāries ar problēmu, ka no Inbox puses tiek slēgts mans e-pasts: Electical@inbox.lv [ bez iepriekšēja brīdinājuma, kas protams ir pieļaujams no Inbox puses, sakarā ar noteikumiem]
Minot iemeslu, ka es izplatu Spamu [mēstules], un Inbox klienti sūdzoties par to, ka es izplatot spamu.
Protams uz manu jautājumu, kādu spamu un kam es izplatu, tika minēts tikai viens gadījums [ pēdējais ], kad es esmu izplatījis spamu.
Situācija sekojoša: Pārvācoties uz jaunu dzīves vietu, tiek mājās atrasti 30 gb keramiskie kuustošie drošinātāji ar nominālu 13A, protams redzot, ka man viņi nav vajadzīgi, vēlējos viņus kādam par lētu naudu pārdot, protams norādot reālo cenu, cik viņi varētu maksāt veikalā. Reālajā gadījumā e-pasta sūtījumi tika nosūtīti uz divām Http://lists.microlink.lv/mailman/listinfo e-pasta listēm.
Sīkāk : Lodamurs@lists.microlink.lv [ kam ir reāla saistība ar eletroniku, eletriskajiem tīkliem, un reiz pa reizei, šajā listē parādās pārdošanas piedāvājumi ar tieši tādām pašāmm norādēm uz viekalu un preci.]
lists.microlink.lv - definīcija listei : Radioelektroniķiem, elektroniķiem vai vienkārši tiem, kam patīk savām rokām veidot pīkstošus un mirgojošus brīnumus. + šajā listē arī agrozās cilvēki, kas darbojās elektrotīklu jomā.
otra liste bija: utenis@lists.microlink.lv [kā tiek rakstīts aprakstā:Viss, kas tiek pirkts un pardots ir atrodams seit] tātad arī šai listē nevajadzētu būt nekādam pārkāpumam, ja es piedāvāju pārdot.
Pārdodu es kā privātpersona un man nav komerciālu mērķu.
Šajā gadījumā. Ja cilvēks saņem no listes informāciju [ arī cits inbox lietotājs, kas ir pierakstījies listē] pilnībā uzņemas atbildību, ka viņam tiks caur listi sūtīt šādi e-maili, kas saturēs informāciju, kas ir noteikta listes būtībā, kam šī liste ir paredzēta.

Tākā es nēesmu nekādā ziņā izmantojies ļaunprātīgi sniegtās Inbox privilēģijas, lai personīgi sūtītu informāciju konkrēti citiem Inbox klientiem.

Listes informācijas sūtīšanai izmantoju reti un brīnos, kā tad tik ļoti es esmu spējis Spamot [ sūtīt mēstules ], ja piemēram pēc spama [ mēstuļu ]definīcijas, ko protams Latvijā es neatradu: atradu nedaudzus ārzemju resursus kur tika definēts spams, kas tas ir.
http://www.crynwr.com/spam/definition.html no šīs lapas mēs saprotam, ka spams skaitās vienādu e-pastu periodiska sūtīšana vismaz 200 eksemplāros un katru dienu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Spam_(e-mail) no šīs populārās enciklopēdijas mēs redzam, ka spams ir tūkstoš [ miljons] vienādu vēstuļu sūtīšana. E-pasta adreses tiek iegūtas negodīgā ceļā [ es sekojošajās listēs, kurām sūtīju esmu reģistrējies lietotājs un izmanoju personīgi, un liste ir paredzēta vairāku cilvēku informēšanai par noteiktu tēmu, ko es kā uzskatu neesmu pārkāpis] Spamerei [ cilvēki kas sūta mēstules, parasti izmanto falšus[ neīstus] vārdus, adreses, es sūtot konkrētās vēstules neslēpju, kas es esmu būtība. ]
http://www.spamhaus.org/definition.html - šeit vel nedaudz definīcijas.

Vēlētos uzzināt vismaz konkrētāk, kādu pārkāpumus esmu veicis [ ja arī esmu veicis, tad tas ir noticis nejauši un neapzināti [ šeit nepīsim iekšā - likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības].

Vel arī nedaudz informācijas par Inbox spamfiltriem. cik esmu vērojis spamu savā e-pastā tikai kādi 15-20% no manā e-pastā ienākošajām mēstulēm tikai nonāk karantīnā kā iespējamais spams. tas ir pietiekami daudz.

Zvanot uz Inbox tehnisko dienestu un cenšoties noskaidrot informāciju, kāpēc tika slēgts mans e-pasts, ļoti atturīgi tika sniegta informācija par to. Pieļauju domu, ka tas bija tāpēc, ka es nevarētu būt iespējamais e-pasta īpašnieks un cenšos iegūt informāciju sliktiem mērķiem.

Es ceru, ka manas domas tiks uzklausītas un objektīvi izvērtētas un pieņemts pareizais lēmums.

Ar cieņu Edgars Pienis


p.s piebildei vel arī pievienoju šādu informāciju:

Latvijā ir aizliegta tāda tipa epastu [mēstuļu] sūtīšana, kura atbilst Informācijas sabiedrības pakalpojumu likums norādītajai definīcijai:

Likums "Informācijas sabiedrības pakalpojumu likums"

Likuma redakcija uz 14.12.2005.

1.pants. Likumā lietotie termini

1) elektroniskais pasts - pakalpojumu veids, kas elektronisko sakaru tīklam pievienoto datoru lietotājiem nodrošina iespēju nosūtīt un saņemt paziņojumu;

9.pants. Komerciāla paziņojuma sūtīšanas aizliegums

(1) Aizliegts izmantot komerciāla paziņojuma sūtīšanai automātiskās zvanīšanas (galiekārtu) sistēmas, kas darbojas bez cilvēka līdzdalības (automātiskās izsaukumierīces), elektronisko pastu vai faksa aparātus (faksimilus), kurus izmantojot iespējams individuāls kontakts ar pakalpojuma saņēmēju, ja pakalpojuma saņēmējs iepriekš nav devis brīvu un nepārprotamu piekrišanu.
-----
Lūdzu izskatīs Jūsu zemāk minēto gadījumu no šajā likumā minēto definīciju skatu punkta un izdarīt attiecīgo slēdzienu vai Jūsu sūtījumi klasificējās kā mēstules šī likuma kontakstā.


Protams pagāja vel viena diena un mana pastkaste tika atjaunota, tāpēc es uzskatu, ka ir iespēja cīnīties, nevis ar konkrētiem pārstāvjiem, bet ar visa interneta kontrolētājiem

LinkIzsakies...

Comments:
[User Picture]
From:[info]nausee
Date:25. Maijs 2007 - 17:17
(Link)
Savukārt man ar inbox ir tā: man jau ilgu laiku ir divas adreses inboxā, vienu biežāk izmantoju, otru retāk. Tagad, jau kādu mēnesi inbox ņēmis un vienai no manām adresēm samazinājis pastkastes izmēru no 2,5 GB uz 100 MB. Protams, nereaģē uz manām vēstulēm un iebildumu sūtīšanu, bet kā es mocījos, lai izdzēstu daļu no meiliem, jo man tur saglabātas daudzas svarīgas lietas...
[User Picture]
From:[info]mandersons
Date:25. Maijs 2007 - 18:20
(Link)
kopš kura laika uz epasta servera tiek backupi glabāti?
[User Picture]
From:[info]nausee
Date:27. Maijs 2007 - 01:42
(Link)
Tas ir ekonomiski, jo cietais disks ātri piepildās!
[User Picture]
From:[info]mandersons
Date:28. Maijs 2007 - 10:56
(Link)
[Error: Irreparable invalid markup ('<cenzēts>') in entry. Owner must fix manually. Raw contents below.]

nu labi labi.. <cenzēts>

bet anyway - jācīnās ir ar problēmas cēloni ne sekām
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:25. Maijs 2007 - 18:13
(Link)
malacis :)!
[User Picture]
From:[info]morwen
Date:25. Maijs 2007 - 19:08
(Link)
rīlī nais ;)
From:[info]badzho
Date:26. Maijs 2007 - 18:31
(Link)
neticami ;)
From:(Anonymous)
Date:28. Maijs 2007 - 01:43

St. citu,

(Link)
Starp citu, inbox pac paarkaapj Informācijas sabiedrības pakalpojumu likumu, jo pac izsuuta spamu, bet no taa nav iespeejams atteikties, ko nosaka likums
[User Picture]
From:[info]doomed
Date:28. Maijs 2007 - 15:07

Re: St. citu,

(Link)
"4. Reklāma
Jūs piekrītiet, ka portālā www.inbox.lv var tikt izvietotas reklāmas, ka arī jums var tikt nosūtītas reklāmas e-pasta vēstules no www.inbox.lv."

protams, ja ir likums, ka nedrīkst sūtīt reklāmas, tad līguma punkts ir spēkā neesošs, kā nelikumīgs.