There's life - vakara lappuses [entries|archive|friends|userinfo]
re:

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

vakara lappuses [Dec. 23rd, 2014|12:09 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma un vides pārskata publiskās apspriešanas nokavēšana varbūt ir kārtējā iespējamās pārvākšanās manifestācija. Žēl, protams, bija neatstāt piezīmes un jautājumus IRL, taču vismaz radās iegansts šķirstīt dokumentu virtuālās ķīpas un iebubināt savā citādi pāroptimistiskajā cibā ko nedaudz skumjāku. Proti, pirmie iespaidi par tuvās apkārtnes gaišo nākotni neapgāžami turpina uzturēt preses relīžu veidotās asociācijas ar atvērtu un trīs dienas pludmales saulē atstātu enerģijas bundždzēriena iespējamo garšu, beigtās lapsenes un iemesto izsmēķi ieskaitot. It nemaz nebrīnīšos, ja šīs saldmes galvenais uzdevums nav pirmām kārtām saistīts ar Hanzas/Ganību stūra un stadiona īpašnieku vēlmi ātrāk laist apgrozībā izsmalcinātus pārdošanas bukletus.

Konstruktīvai kritikai nepietiks vīna, tāpēc vienkārši pāris favorītrindas no Paskaidrojuma raksta:

- par apkaimes stiprajām pusēm: "Skanste atrodas riteņbraukšanas attālumā līdz pilsētas centram", kas "..atspoguļo teritorijas attīstības nozīmi un atbilstību pilsētas stratēģiskajam mērķim veidot kompaktu, ilgtspējīgu, racionāli apsaimniekojamu pilsētu, atsaucoties pilsētas sarukšanas izaicinājumam" [note to self: turpmāk, skatoties uz Nilu, domāt "kompakts, racionāls, atsaucas uz sarukšanas izaicinājumu"].

- Turpat pie stiprajām pusēm ir arī: "Pašvaldības zemes/īpašumi/objekti - pašvaldības īpašumu esamība nozīmē vienkāršāku projekta virzības shēmu, administrēšanu" [piezīme: Rekur Nauda], "Skanstē atrodas vairāku lielu attīstītāju īpašumi, tiek plānota un veikta reāla būvniecība (plānotais investīciju blīvums ir vislielākais pilsētā)" [piez.: Re, Vēl Vairāk Naudas!]; "Attīstības projektus neapgrūtina fiziski un morāli novecojusi infrastruktūra – visu iespējams izveidot no jauna" [piez. izplūdusi aizkustinājuma asarās, ss.lv forever].

- Trešo Vīzijas rindkopu citēšu pilnībā: "Plašu un kvalitatīvu apstādījumu un publiskās ārtelpas struktūra (kuras starpā būs starptautiskās urbānistu kopienas īpaši slavēts objekts „Mazdārziņu muzejdarbnīca”) sniegs dabas sajūtas arī apkārtējo teritoriju iedzīvotājiem. Caurstaigājami parki, pilsētas kanāls-2 un tā apstādījumi." Parkiem atvēlētā platība, ja kas, sasniegs vismaz 4.3ha, neskaitot dīķus.

- Paredzēts, ka šajā vidē, dabiski, (vai bez komatiem) veidosies jaunā Rīgas elite ar jūtami spēcīgāku frīlanseru pārstāvniecību: "Vienlaikus ar teritorijas veidošanu notikušais kopienas veidošanas process radījis cilvēku, organizāciju un uzņēmumu kopumu, kas dzīvo un strādā šajā teritorijā un ir par to atbildīgi. Pilsētas ganībās 2030. gadā dzīvos radoša, multikultuŗāla cilvēku kopa (uznēmēji, sportisti, mākslinieki, banķieri, pārdevēji, medmāsas, skeiteri, nanotehnologs, nanopsihologi, nanomasieri, ārsti-fizioterapeiti, etnopsihologs un ētikas konsultants, garīgās veselības konsultanti, sociālo tīklu traumu rehabilitologs, virtuālais pedagogs, sociālo pakalpojumu dizaineri, pilsētas gidi, ielu režisori, mājražošanas speciālisti, ģimenes pavārs, pilsētas ekoloģiskās saimniecības pārvaldnieks, digitālā mārketinga speciālisti, datormākslinieki, 3D printeru operators un programmatūras veidotāji, hokejisti, ģeogrāfi, arhitekti, pilsētplānotāji, urbānisti, dokeri, kapteiņi un studenti)." 

Pēdējais uzskaitījums ir pārāk jaudīgs, lai turpinātu. Tas ne tikai sekmīgi sašķobījis virkni pieņēmumu, tostarp par paša karjeras ceļa saprātīgumu, bet arī atstājis virkni jautājumu par zinātni (nanonākotne!), cilvēkstāstiem (vai sociālo tīklu traumu rehabilitologs un citi rajončika arodvientuļnieki iegūs profesijbiedrus vēl pirms 2040.gada?) un mūžīgi aktuālo vērrrtību tematiku (kāpēc atbilstoši Rīgas atbalstītajām sajūtām pirms "ģimenes pavārs" nav "tradicionālās" vai vismaz "tradicionāls"? ko nozīmē tie aizdomīgie "un" starp profesijām?) 

Paldies "Grupa 93" un "Nams"par pāris eksistenciāliem pārdomu tematiem iemiegot, ļoti gaidīšu 2.redakciju.

 
linkh

Comments:
[User Picture]
From:[info]jim
Date:December 23rd, 2014 - 02:19 am
(Link)
nanomasieri! ielu režisori!! sociālo tīklu traumu rehabilitologs!!!
[User Picture]
From:[info]eerenpreiss
Date:December 24th, 2014 - 01:41 am

Ghost of Christmas Yet to Come

(Link)
mīklaina grupa arī tie skeiteri - ja izcelti ārpus "sportistiem", vai viņiem nākotnē būs lemta kultūras darbinieku, vai varbūt pakalpojumu industrijas pārstāvju, vai arī kāda starpnišas skudru loma? Tas, ka elitāra, par to nav šaubu. Palikšu pie versijas, ka viņi vienkārši būs ad hoc varoņi, tas visvienkāršāk ļautu vismaz šo jautājumu noņemt no dienaskārtības.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:December 23rd, 2014 - 08:18 am
(Link)
māžošanas speciālisti!
From:[info]eerenpreiss
Date:December 23rd, 2014 - 11:25 pm

offtopic

(Link)
Tavs (ja nemaldos) lieliskais "Halting State" šobrīd manos plauktos ir atradies jau pārāk ilgi. Dot atpakaļ rasbainiekam vai kaut kur var pārķert?
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:December 29th, 2014 - 01:52 am

Re: offtopic

(Link)
Hmm. Manuprāt, tas bija [info]src. Vvz.