There's life - salīdzinot nesalīdzināmo [entries|archive|friends|userinfo]
re:

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

salīdzinot nesalīdzināmo [Jan. 9th, 2010|05:01 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , ]

dzird baumas par albuma kā mūzikas ieraksta un izplatīšanas formas nāvi, kam ausī indi pilina un tronī grasās sēsties atsevišķi skaņdarbu brīnumi. Fragmentācija, vienvārdsakot, un pilnīgs liotārs. No visas argumentu virknes (kur izceļas pie kauna stabiem pieslietie mūzu pamesto mākslinieku un mūzikas industrijas resno runčkastrātu izkropļotie tēli) kā spekulatīvākais arguments acīs iekritis apgalvojums, ka subjekti vairs vienkārši nespēj uztvert/saklausīt kaut ko (apmēram) vienu teju stundas garumā. Sevišķi, ja noteiktu fragmentu kvalitāte izceļas uz pārējo draņķību fona. Tam es neticu un galvenais manas skepses iemesls ir skats uz kinoindustriju. Varbūt kļūdos, bet filmu vidējais ilgums pēdējās desmitgadēs šķiet pieaudzis, savukārt tikai specifisku žanru pārstāvji no filmas gaida perfekciju, vienu ritmu un noskaņas kadrā pēc kadra un epizodē pēc epizodes, varbūt nedaudz vairāk ir filmveižu centienu kinovienībā ievietot vismaz kaut ko, kas atbilstu visām skatītāju prasībām.. Pārvēršot teikumus jautājuma formā - kāpēc Homo digitalaudio shufflius nav saņēmis ērtu iespēju kolekcionēt izcilākās kino minūtes, ko pēc tam laist uz riņķi audiovizuālo baudījumu gaidās?* :)

*jautājums balstīts uz pieņēmumu, ka pūstošie kapitālisti (un/vai brīvdomīgie pirātkibertīņi)-tehnokrāti reaģē uz (un rada) pieprasījumu, veidojot attiecīgos risinājumus. youtube neskaitās. un arī mūzikas video nav spējuši aizpildīt šo nišu

linkh

Comments:
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:January 9th, 2010 - 08:50 pm
(Link)
No otras puses seriālu popularitāte ir augusi tremendously!

Es gan arī esmu gatavs parakstīties zem petīcijas par 74 minūšu formāta saglabāšanu.
From:[info]eerenpreiss
Date:January 9th, 2010 - 09:14 pm
(Link)
labi, ka pieminēji seriālus. Lauvas tiesa popularitātes uz straumēkļu (beat this, valodnieki) rēķina, kas seriālu klifhangeru dēļ pārkāpj TV paredzēto 1nedēļa-1cepumiņš ideju. Kurš gan nav piedzīvojis bezmiega naktis, lai redzētu "tikai vēl nākošās sērijas pirmās 10 minūtes"? Nepagūsti ne attapties, kad laika patēriņš kļūst episki nevaldāms.
Ar nostaļģiju atceros laikus, kad nedēļa laika bija spekulācijām par, emm, Maldera appētīto radību vai derībām galvu skaitu, ko nākoštrešdien nocirtīs Mekleods.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:January 9th, 2010 - 09:21 pm
(Link)
Tas tiesa, neiedomājos - sērija nedēļā patiesi ir gandarījumu nesniedzošs formāts salīdzinājumā ar "sezona pāris dienās".

However - viss storijs, kulminācija un atrisinājums iekļaujas knapā pusstundā, atceļot pienākumu ilgstoši koncentrēties.

Taču no trešās skaldnes - te ir spēja analoģija ar albumu formātu mūzikai, kur sezonu varam uzskatīt par ko līdzīgu & jau atkal secināt, ka tas sniedz vairāk prieka par individuāliem skaņdarbiem.
From:[info]eerenpreiss
Date:January 9th, 2010 - 10:00 pm
(Link)
Seriāls/albums kā regularizēta koncentrēšanās forma, jā. Mani pašu laikam uztrauc neizpratne, vai pelnītgribošie (varošie) mūziķi bez atskaites punktiem nepārvērtīsies par nekonsekventām singlmašīnām (nu labi, tas notiek jau tagad), nespējīgiem uzturēt kaut vienu koncertu. Tie Mazie Lieliskie, kas dzīvo no koncertnaudām un primārajiem darbiem - tie jau pārdzīvos arī atomkaru, bet Megakoncertu faktoru savā dzīvē pavisam zaudēt nevēlētos.

Kinoanaloģijā tas laikam izskaidro to, kāpēc iešu uz Āvātārīēm un nebūtu pārāk laimīgs, Kidmenu redzot kļūstam par seriālstāru :)