per silentium ad as†ra mille - beigas labas, viss slapjš [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

beigas labas, viss slapjš [Nov. 9th, 2018|04:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 9th, 2018 - 05:40 pm
(Link)
vispār jau man vajadzēja atrunāt, ka pats saraksti neesmu redzējis un administrācijas atbilde ir manis no pirksta izzīsta, es vnk. iedomājos, ka viņi atteikumu apmēram tādā vīzē varētu pasniegt. kollektīva primāts pār indivīdu.

lai jau nāk juristi un piedāvā savus tulkojumus, taču mani vairāk interesētu līdzpilsoņu vulgaris viedokļi. pats par šo nekad agrāk nebiju aizdomājies. lai gan itin labi atceros, ko nozīmē pēdējās dienas un stundas, gaidot brīvlaišanu no armijas. mums bija zināms datums, kad laidīs vaļā, bet ofiņiem vēl bija pēdējā iespēja pačakarēt, noturēt līdz vakaram.
From:[info]mansgan
Date:November 9th, 2018 - 05:50 pm
(Link)
nu, es gribētu tikt ārā 00:00. un tādai iespēja būtu jābūt.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 9th, 2018 - 05:59 pm
(Link)
paklau, es arī! :)
Ansis sēž vieninieku kamerā, tā ka techniski to varētu izdarīt bez liekiem putekļiem un dūmiem. viņam pat transportu nevajaga – jauka pastaiga no Centrālcietuma uz Maskačku trīs kilometru garumā un var likties pats savā pēlī uz pakas.
From:(Anonymous)
Date:November 9th, 2018 - 07:20 pm
(Link)
Es īsti nesaprotu, no kurienes radās tas 0:00.

Tu taču neteiksi, ka Ansis sodu sāka izciest kādā senākā datumā, tieši 0:00?

Pēc manas loģikas, ja divus gadus ilgu sodu sāk izciest x gada y datumā plkst. 14:37, tad sods beidzas x+2 gada y datumā plkst. 14:37.

(Te gan vēl varētu arī par garajiem gadiem aizdomāties – vai uz katriem trim izciestiem īsajiem gadiem ir jāizcieš viens garais, vai kā citādi...)
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 9th, 2018 - 07:25 pm
(Link)
nū, nullēs sākas jauns datums, no turienes tām arī kājas aug. principā, tas balstīts pieņēmumā, ka valsts šai gadījumā dātumu zūmā/mērogā operē.
ar minūtēm un sekundēm, protams, būtu vēl taisnīgāk, bet tīri praktiski šādā pietuvinājumā to īstenot varētu būt hemoroidāli. jebkurā gadījumā paldies par balsi.