per silentium ad as†ra mille - [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 27th, 2016|07:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
stunndu pēc iepriekšējā batrilōģiski futrulōģiskā puksta Telfi publicē sakojoša rakstura jūsmīgu ziņu:

Reidā Centrālajā stacijā aiztur 48 iereibušus cilvēkus
 
www.DELFI.lv | šodien, 13:27

http://www.delfi.lv/video/zinas/reida-centralaja-stacija-aiztur-48-iereibusus-cilvekus.d?id=46994411

Patruļpolicija reida laikā Rīgas Centrālajā stacijā pirmdien, 25. janvārī, aizturējusi vairākus desmitus iereibušu personu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.
Likumsargi reidu skaidro ar to, ka pēdējā laikā arvien biežāk saņem informāciju par iereibušām personām Rīgas Centrālajā stacijā. Līdz ar to 25. janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicija veikusi profilaktisku reidu ar mērķi konstatēt pārkāpumus, kas saistīti ar alkohola lietošanu vai atrašanos alkohola reibumā sabiedriskās vietās.
Reidā kopumā aizturētas 48 personas.
Kopumā par alkohola lietošanu vai atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī noformēti 13 administratīvo pārkāpumu protokoli, tostarp kādam vīrietim, kurš atradās aptuveni divu promiļu reibumā un bija "nolicies uz auss". Protokols noformēts arī kādai sievietei, kuras izelpā konstatētas 4,4 promiles.
Par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtām alkohola pudelēm noformēti septiņi administratīvo pārkāpumu protokoli, savukārt par dzīvošanu bez personu apliecinoša dokumenta un dzīvesvietas nedeklarēšanu noformēti 26 protokoli.
Tāpat aizturēta kāda persona, kas bija meklēšanā par kādu iepriekš izdarītu zādzību.
Pievēršot uzmanību kārtībai Rīgas Centrālajā stacijā un tās apkārtnē, policija arī turpmāk dosies reidos.
Iedzīvotāji, kuri nokļuvuši stacijā, kad iereibušas personas traucē sabiedrisko mieru un kārtību, aicināti ziņot policijai vai apsardzes darbiniekiem.
_____________________________

virsraksts ir klaji maldinošs. visvairāk aizturēto/sodīto ir par šaušalīgu Ūberbernes konvencijas pārkāpšanu – par dzīvošanu bez personu apliecinoša dokumenta un dzīvesvietas nedeklarēšanu.
ok, sak, zagli lai noķēra, pravda vo isķiņe voskresje, mhm.
nav nevienas norādes uz huligānismu/vandālismu vai miera laupīšanu lielos apmēros. dati iztrūkst, hvz. bet, ja būtu, tad noteikti būtu arī te.
enīvējā. uz priekšu, uz čipotavu, maķnašu, za roģņinu i zaiceva
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:January 27th, 2016 - 07:48 pm
(Link)
Lūk, lūk! Kad es vēlvakara tyramvajā, samaksājis par braucienu, sūcu savu aliņu pie grāmatas, sanāk, ka esmu vissliktākais no šiem pasažieriem. nevienu netraucēju, bet likums mani rūnīs, ne jau tos bezbiļetniekus, smirdīgos utt. Vienkārši esmu sasniedzams.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:January 28th, 2016 - 05:19 am
(Link)
And how do we begin to covet, Clarice?
[User Picture]
From:[info]po
Date:January 27th, 2016 - 10:52 pm
(Link)
Tātad cilvēki, kuri atpūšas/sildās sabiedriskā vietā, traucē mieru, kamēr bruņoti čuvaki, kuri bez reāla pamatojuma šos cilvēkus (četrus dučus!) tramda, moka un apzog, ir.. kas - miera uzturētāji? Par kā mieru tad mēs runājam? Pieņemot, ka valsts ir super-ego-istisks konstrukts katra indivīda dvēselē, tad, domājams, mēs traucējam tieši to, pārlieku provocējot, attiecīgi, id, kuru baidāmies nenovaldīt, vai ego, kura mums skauž.

Medžik rialitī tas "administratīvais" stafs, kur sodīt var parastas amatpersonas - bez tiesas un sapratnes: ja mentam pietiek spēka iebāzt kādu atbilstošajā likuma skapītī, tad sodāmība ir pašsaprotama. Ja likums pēc idejas balstās dabā, lietu kārtībā, tikumībā (ethics/morality), tad administratīvie likumi ir paklausības dresūra tiem, kas nav spējīgi uz morālu izvēli un, pašsaprotami, nav spējīgi aizstāvēt savu rīcību saprātīgi. Gana savādā kārtā par idiotiem tiek uzskatīti vienkārši visi. Taču, pieļauju, liela daļa no tiem, kam jāguļ Centrālstacijā vai kupenā, davesti līdz tam, ka īsti vairs nespēj pakļauties pat dresūrai un labākajā gadījumā to ievēro tad, ja uz viņiem konkrēti blenž niknā kārtības sarga acs.

"Par dzīvošanu bez personu apliecinoša dokumenta" - pizģec, kā nav kauna? Točna jāčipo, ja nevar paņemt līdzi dokumentu mapi! Un nedeklarēta dzīvesvieta vispār ir mežonība. Ja nu saimnieki kaut ko no tevis grib - kā gan viņiem tevi atrast, ko? Iedomājies, kas sāktos, ja neviens nedeklarētu dzīvesvietu! Visi skraidītu apkārt, zagtu, slepkavotu, izvarotu - un neviens viņus pēc tam pat atrast nevarētu! Tāpēc man vislabāk patīk tas ID veids, kas redzēts štatu filmās - sprādze ap kāju, kas raida alārmus, ja tu izej no mājas/pagalma. Vot, to es saprotu - ja tu nejauši apmaldies un izej ārā, tevi uzreiz savāc un aizved atpakaļ. Tā vajag! Kas - man pašam tagad jāsaprot, kur es eju un priekš kam?
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:January 28th, 2016 - 05:16 am
(Link)
izlasīju šo un ātri alojos, domādamis, ka šie izlēmuši pašattīrīties, mhm. mkēj. tur tādas pērles. cūkam kaisītas.
[User Picture]
From:[info]po
Date:January 28th, 2016 - 10:34 am
(Link)
"Ja nu sātans cēlies pret sevi un ar sevi sanīdies, tad viņš nevar pastāvēt, bet viņa gals ir klāt."

Uzmanīgi ar to alošanos publiskajā telpā - ja kādam tīk, var sākt sodīt. Un tad vēl pudeli - nodokļos!