Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Kamēr es vēl neesmu ķērusies pie visiem saviem svarīgajiem un nopietnajiem darbiem, kas man šajās brīvdienās jāpaveic, šodienas mājsaimnieciskā noskaņojuma iespaidā uzrakstīšu jums auzu pārslu-siera cepumu recepti. Ļoti vienkārši un ļoti garšīgi - es uzcepu pagājušo sestdien, lai pacienātu radus pēc izlaiduma. Recepte nāk no grāmatas "Jaunajām namamātēm", kas izdota gadu pirms manas dzimšanas un savās 342 lapaspusēs slēpj ne vien neskaitāmas sajūsinošas padomjlaika receptes, bet arī visnotaļ noderīgu produktu mēru un svaru tabulu (piemēram, vai jūs zinājāt, ka vienā tējkarotē ietilpst 7 grami rīsu?), padomus par galda klāšanu, iepirkšanos tirgū un veikalā, un briesmīgas kvalitātes fotogrāfijas.

Tātad -
Pagatavošana ar visu cepšanu man prasīja mazāk par stundu, ar visu to, ka virtuvē darbojos briesmīgi lēni. Recepti es mazliet modificēju, tādēļ mērvienības aptuvenas; prasmīgaka saimniece par mani gan jau mācētu visu uzrakstīt precīzāk, bet es tāda neesmu, tādēļ ņemiet par labu, kā nu ir.

Vajag:
4 ēdamkarotes miltu (ar kaudzīti)
Apmēram pusotru glāzi auzu pārslu
Tējkaroti cepamā pulvera (arī ar kaudzīti)
3 olas
4 ēdamkarotes ūdens
150 g sviesta (2/3 paciņas - šķiet, ka var likt arī nedaudz mazāk, jo cepjoties sviests tecēja ārā)
100 g uz smalkas rīves sarīvēta Holandes siera

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un auzu pārslām. Divas olas sakuļ ar ūdeni un sajauc ar miltu-auzu pārslu maisījumu. Pievieno sviestu un sieru, visu labi samīca. Tālāk receptē bija teikts mīklu izveltnēt un izspiest no tās cepumu ripiņas, bet tas ir mission impossible, jo mīkla ir stipri lipīga, tādēļ es vienkārši sakrāmēju uz plātnes mīklas piciņas, apmēram tik lielas, cik ar tējkaroti var paņemt. (No šī mīklas apjoma sanāca apmēram 35.) Apziež ar atlikušo olu un cep cepeškrāsnī 210 - 220 grādos, kamēr paliek gaiši brūnas un sāk garšīgi smaržot. Un tad ēd. Kamēr pārēdas. :)

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 25. Jūnijs 2010, 14:00, [info]shelly commented:
Aha. Es nekad neesmu cepusi cepumus. Šis izklausījās realizējami.
[User Picture]
On 25. Jūnijs 2010, 14:02, [info]dominika replied:
Jā, ļoti vienkārši. Grūtākais tajā visā ir sarīvēt sieru. :))
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry