Trešdiena, 17. Jul 2024, 19:23

Par Šekspīru man nav sajēgas, tāpēc, lai iepazītos, noskatījos padomju filmu "Karalis Līrs", nedaudz senāk arī "Hamlets" (abām režisors Kozincevs, 1970, 1964) Uztvēru maz, bet vismaz "Hamletā" tu saproti, ka prāts "nepavelk" dialogus, tātad ir kaut kas tajā lugā. Vai vispār lugas autora darbos, tas vēl jāizzin.

Trešdiena, 17. Jul 2024, 21:10
[info]zivs

Rīgas Laiks man savu laiku patika tieši dēļ tā, ka nereti nevarēju aizsniegties līdz rakstu domai. Tas liecināja, ka tur ir ko ņemt, ja nepavelku. Vismaz kādreiz es gribēju mācīties, un der treneri tikai spējīgāki par tevi.

Trešdiena, 17. Jul 2024, 21:21
[info]divas_zosis

Precīzi.

Piektdiena, 19. Jul 2024, 19:25
[info]gnidrologs

Es arī kādreiz lasīju šo žurnālīti. Kad biju padumjš jauns liburāls pseidointelektuāksts. Tad sāku saprast, ka lielākā daļa tur ir slima suņa murgi, kas domāti "progresīvajiem", kas sava dziļā intelekta dēļ nespēj atšķirt vīrieti no sievietes, jo edz Vitegenšteins vai kāds cits žīdu āksts tad un tad kaut ko savā psihotropi nestabilajā stāvoklī teicis vai skribelējis.

Augstāk minētais gan neattiecas un Šeksi. Viņš vienkārši raksta dzejā, kas balstās arhaiskā angļu valodā, tāpēc lielu daļa jāšifrē paralēli mācoties attiecīgo valodu un poētisko momentu.