disfigurator

Sirreālisms

Jul. 21st, 2009 | 10:37
No: : disfigurator

Tikko, tīri savas intereses pēc lasot rakstu par sirreālismu, atskārtu vēl vienu lietu, kas ir kopīga vairumam manām mīļākajām filmām un videospēlēm. Jā, tas ir sirreālisms, kurš dabīgi un nemanāmi iezagies manā dzīvē caur dažādām vairāk vai mazāk sirreālām filmām un videospēlēm (paraugi iz spēlēm būtu Silent Hill, Hellnight, Fatal Frame, Forbidden Siren), kuras dabiskā kārtā kļuva par favorītēm. Taču tikai tagad apjautu, ka esmu atradis vēl vienu vienojošo elementu bez psiholoģijas - arī sirreālismā iesaistīta lieta, kura man tuva, kopā ar manu visnotaļ asociālo dabu, u.c.


Sirreālisma mākslā elementi ir sasodīti lieliski: iekšējā simbolu un saišu valoda/bibliotēka, loģikas abstrakcija, metafizikas elementi un tīra lidināšanās gara un zemapziņas pasaulē bez prāta, ētikas, sociuma un jebkādu citu idiotu uzspiestas cenzūras, u.c. mindfuck lietas.

Apmeklētās sirreālisma kino lekcijas noteikti deva savu artavu kustības un tās ideju izpratnē, taču labākais impulss ir vēlme izzināt pašam un uzticams informācijas avots, - lekciju laikā tie man bija, bet ir arī tagad. Un vairāk - sakarā ar atskārsmi.

Nezinu, vai Wikija ir gana labs informācijas avots šajā jomā, taču tur ir literāru darbu (Ieinteresēja Irene's Cunt) un kino darbu saraksti, kas vilināt vilina! Un kā gan lai nevilina, ja tur ir minētās tādas pērles kā Dzejnieka asinis, Andalūzijas suns un Pērn Marienbādē (filmas, kuras vēlētos iegādāties, sevišķi jau nu pēdējo); kā nu lai nevilina, ja pie mūsdienu paraugiem ir minēti tādi manis cienīti režisori kā Linčs, Tarkovskis un Miike! Kā nu lai nesaista, ja pie mūsdienu sirreālisma formas ir minētas dažas Animes - vēl viena tīkama lieta no Japānas popkultūras?!

Lietas no attiecīgā filmu saraksta es gribu redzēt - jo ātrāk, jo labāk!

Taču perfekcija rodas brīdī, kad sirreālisms sastop Horror ^^

Sirreālisms mākslā = UNIVERSAL lvl EPIC WIN!

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.