Profesija Nr.516205; paskaidrojums

« previous entry | next entry »
Mar. 25th, 2009 | 10:00
Skan: Akira Yamaoka - Silent Hill unofficial OST - Police Station

Kā jau vecākajai izmeklētājai Sibilai Benetei sniegtajā paskaidrojumā minēju, turpinu sniegt paskaidrojumus lietā par ielaušanos Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 29. policijas nodaļā 2009. gada 22. martā un atkārtotu ielaušanos Nedaudz vēlāk.

Izmeklētājai tiku skaidrojis sekojošo, citēju: „2009. gada 22. martā ielauzos Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 29. policijas nodaļā, kur pamanīju brīvi pieejamas trīs kastītes pistoles ložu, kastīti skrošu un piezīmju blociņu. Nedaudz vēlāk tumsas aizsegā vēlreiz ierados minētajā policijas nodaļā, tikai šoreiz atradu vienu šautenes ložu kastīti un vienu pistoles ložu kastīti, kā arī to pašu piezīmju blociņu, kurā iepriekš biju atstājis savu nospiedumu laikā un telpā. Iztrūkstošo munīciju neesmu zadzis. Abos laikos uzgāju šo policijas nodaļu pamestu savādi tukšas, reizē piesātinātas dekadences varā. 29. policijas nodaļa šajās dažādajās laika fāzēs pauda citādu esību – viena bija savādi mierinoša, maigas miglas pildīta, bet otra – priekšvēstoši baisa un no policijas nodaļas būtības tika pausta vien represīvā puse, - pasargājošā policijas būtība bija atstāta aiz tumsas vārtiem. Ņemot vērā man izklāstītās nesadarbošanās tiesiskās sekas, norādu, ka vairāk šeit neko neskaidrošu bez advokāta (Valtiēls) klātbūtnes. Un, ņemot vērā Valtiēla sniegtās norādes par rīcības modeļiem analogās situācijās, daru jums zināmu, ka paskaidrojuma turpinājums ar saistošu juridisko spēku ir meklējams iekš http://www.klab.lv/~disfigurator/tag/ue.
Paskaidrojuma rakstveida oriģināls meklējams policijas nodaļas lietvedībā. Tātad, turpinu paskaidrot, vadoties pēc advokāta norādījumiem:



1. 2009. gada 22. marts

1.1. dodoties pētīt objektu tuvāk, visupirms atradu grotesku veidojumu pie ieejas - karājās virve ar īpašo mezglu, kurš norādīja tikai vienu būtību un uzdevumu: pakārt! Ietaisi nofotografēju un pievienoju šo fotoliecību kā Pielikumu Nr. 1
1.2. Turpinot objekta izpēti, ieejai priekšā esošais šaušalīgais priekšmets nespēja apturēt manu dabīgo interesi - redzēju, ka aiz šī nāves rīka esošās telpas klāja aizgājušā laika putekļi, rūsa un lūpošā krāsa – laika zoba pēdas, kuras es uzskatu par gana estētiskām parādībām, lai tās spētu mani novest pat afektam līdzīgā stāvoklī. Vēlreiz apskatījis šausminošo priekšmetu un pārliecinājies par tā lietojamību agrāk secinātajam mērķim (virve bija stingri fiksēta, slīdmezgls bija pilnībā funkcionējošs), devos policijas nodaļas pagrabā.
1.3. Tajā redzēju labirinta principā izkārtotas, šķietami neloģiski mazas un nefunkcionāli telpas, savienotas savā starpā. Sienas klāja siltumu izdvesošs koka dēļu segums, kas norādīja uz to, ka īslaicīgās aizturēšanas izolatorus šeit man nesastapt. Turpinot pagraba izpēti, atradu arī fotolaboratoriju, kurā, diemžēl, no fotogrāfijām nebija ne miņas, bet dažas ietaises fotogrāfiju attīstīšanai gan uzgāju – skat. Pielikumu Nr. 2, 3
1.4. Tāpat pagrabā redzēju arī vietu, kur, iespējams, policisti trenējušies šaušanā. Skat. Pielikumu Nr. 4
1.5. Pēcāk devos uz ēkas augstākajiem stāviem, kuros bija palikušas dažas liecības no policijas – dažviet bija salasāmas personvārda, ieņemamā amata informācijas plāksnes virs durvīm, kuras bija nodrošinātas ar skaņas izolāciju (parlons + melns ādas imitācijas pārvalks); bija arī liecības par to, ka policijas iecirknī dažas telpas ir pārvērstas par sabiedrisko tualeti. Bet kopumā – telpas bija pamestības pilnas un tās pamanījās izdvest vēl policijas atmosfēru, kuru radīja tapetes, durvis ar skaņas izolāciju un vēl dažas norādes uz to, ka šeit saimniekojuši fiziskās valsts varas pārstāvji, piemēram, Zemgales priekšpilsētas karte (Pielikums Nr. 5), monitori (viens vesels, viens izjaukts, saplēsts; skat Pielikumu Nr. 6), u.c.
1.6. Turpinot izpēti, konstatēju, ka policijas nodaļā atrodami vairāki padomju propagandas plakāti (Pielikumi Nr. 7, 8).
1.7. Vēršu jūsu uzmanību uz to, ka PSRS simbolikas atrašanās Latvijas Republikas policijas iecirknī ir gaužām aplama un pilsoniski nosodāma parādība! Paskaidroju, ka saskaņā ar LR Satversmes 1. pantu „Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika”; 4. pantu „Valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda. Latvijas karogs ir sarkans ar baltu svītru.”; 64. pantu „Likumdošanas tiesības pieder Saeimai, kā arī tautai šinī Satversmē paredzētā kārtībā un apmēros.”. Ar šo vēlējos pateikt, ka PSRS simbolika un propagandas materiālu esība Valsts policijas nodaļā ir vērtējama kā antikonstitucionāla darbība vai bezdarbība!
1.8. Papildus vēlos norādīt, ka policijas iecirknī bez manis uzturējās vēl vismaz divas nepiederošas personas!


2. Nedaudz vēlāk

2.1. Ierados atkārtoti policijas nodaļā. Šoreiz neredzēju vairs nevienu munīcijas iepakojumu, bija palicis tikai piezīmju blociņš ar maniem ierakstiem, – neatminos, ka minētos resursus es būtu paņēmis iepriekš – atliek vien pieņemt, ka to paveicis kāds cits savu meklējumu laikā… Atkārtoti norādu, ka policistei sniegtajā paskaidrojumā uzskaitīto munīciju neesmu piesavinājies.


Uzskatu, ka policijas kompetencē būtu izmeklēt šī paskaidrojuma 1.1. punktā minēto, iespējamo noziegumu vai pašnāvību, bet mani atbrīvot no man inkriminētās kriminālatbildības par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, kas veikta vairākkārt ielaužoties objektā.

Papildus paskaidroju

Nevienai dzīvai būtnei neesmu atņēmis dzīvību nedz sitot ar tērauda cauruli, nedz zāģējot ar motorzāģi vai pielietojot pneimatisko āmuru, nedz liekot lietā šaujamieročus, nedz arī bradājot un stampājot pusdzīvos ķermeņus ar kājām, kā arī no 29. policijas nodaļas neesmu piesavinājies neko taustāmu un priekšmetisku, kas nepiederētu fizisku dekadenci mīlošai dvēselei.
Man inkriminēto noziegumu par tīšu mantas bojāšanu saprotu un izsaku nožēlu par savu rīcību un, ņemot vērā paskaidrojumos izklāstītos lietas apstākļus un manu vaļsirdīgo atzīšanos, kā arī sadarbošanos krimināllietas izmeklēšanas laikā (detālais paskaidrojums, manuprāt, vērtējams kā sadarbošanās forma), lūdzu Jūs atbrīvot mani no kriminālatbildības.


PIELIKUMĀ

1) Foto: Nāves cilpa;
2) Foto: Fotolaboratorija 01;
3) Foto: Fotolaboratorija 02;
4) Foto: Šautuve;
5) Foto: Zemgales priekšpilsētas karte;
6) Foto: Monitors;
7) Foto: PSRS propaganda 01;
8) Foto: PSRS propaganda 02.
9) Sibilai Benetei sniegtā paskaidrojuma kopija uz 1 lpp (vienas lapaspuses)


Pielikumā neiekļautās fotodokumentācijas skatīt šeit

 

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {2}