Avid BB7

« previous entry | next entry »
Mar. 11th, 2009 | 12:12
Skan: Blut Aus Nord - Translucent Body Of Air (Sutta Anapanasati)

Jau kopš velo iegādes bija doma nomainīt koplektētās mehāniskās disku bremzes (Shimano M465, ja nemaldos). Galvenokārt sūdīgās performances dēļ slapjā laikā: samazinās bremžu jauda un trokšņo - neizdevās noregulēt ne man, nedz Trek večiem tā, lai skaļi nekauktu slapjā laikā. Tiesa, sausā laikā strādā labi.

No sākuma domāju pāriet uz hidrauliskajām. Bet nu - nevajag man tādas bremžu jaudas un sarežģītu kopšanu nevajag ne tik.
Šodien aizmeklējos līdz Avid BB7 - slavē gan letiņi, gan ārzemnieki un cena arī pieņemama! Vienīgi nav nekur informācijas - vai strādā viens klucis, vai abi, t.i., vai aktīvs ir tikai viens klucis, kurš tad liec rotoru, vai abi paralēli saspiež rotoru.
Bail no šāda darbības principa tās pašas kaukšanas dēļ - liekts rotors netiek perfekti saspiests starp klučiem, potenciāli radot tizlo troksni (patreizējo bremžu gadījumā).

Ir kādam kas sakāms par BB7 kaukšanas potenciālu slapjā laikā un par minēto darbības principu?
 
Tags:

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {1}

Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Mar. 11th, 2009 - 01:02
Pilns sakāmais

Uzzināju: aktīvs ir viens klucis, kas liec rotoru, Bet, neskatoties uz to, tikai vienā vietā no kādām 100 teikts par to troksni, bet arī ir atzīts, ka nav mācējis noregulēt. Lunis.

Izskatās, ka šīs bremzes ir teh wāi to gō!

Atbildēt