Gin gwai 2 (2004, Pang brothers)

« previous entry | next entry »
Sep. 17th, 2008 | 02:25
Jūtos: excited excited
Skan: Mortem - Qarqacha, Demon Of Incest

Noskatījos arī šo brīnumu, kurš manā plauktā padusēja pāris nedēļas blakus nesen noskatītajai un par lielisku atzītajai Gin gwai pirmajai daļai.

Arī šī ir viennozīmīgi laba manta, kuru baudīt Āzijas gala Horror (tips: J-Horror) cienītājiem. Filmas pamatā ir visnotaļ interesants un intelektuāls stāsts, kurš skar reinkarnācijas un pēcnāves dzīves tēmas un piedāvā savas idejas par lietām, kuras miesīgie spēj vienīgi interpretēt – par būtņu eksistenci pēc nāves un pirms dzimšanas, dzīvības apli. Un visu šo Budisma “mistēriju” uz ekrāna izdzīvo ikdienas dāma, kura nav pazīstama ar šiem procesiem un pateicoties grūtniecībai sāk redzēt būtnes, kuri citi neredz. Smalkāk uzzināsiet paši, ja neuzskatīsiet šādu darbību par spoileri esam.

Diemžēl stāstam ir savi pamatīgie caurumi, sakņojami iekš likumdošanas īpatnībām šeit un Honkongā (varbūt tā ir Honkongas tiesību normu atšķirība no Eiropas tiesību normām) un stāsta nepabeigtības kā tādas. Filmas laikā pamanīju kādus 3, varbūt vairāk šādus caurumus, kuri visnotaļ pabojāja labo stāstu. Katrā ziņā – skatīsies, redzēsi.
Bet, ja skatītājs ir spējīgs tikt pāri šiem caurumiem un koncentrēties uz stāsta esenci un kinematogrāfiju, tad iekš šīs filmas ir daudz, ko baudīt!

Jāatzīmē arī tas, ka iekš šīs filmas ar bija daudz J-Horror elementu, bet ne tik daudz, cik iekš pirmās daļas. Bija kādas 5 ainas, kuras tā jau spriedzē turēto mani saspriedzēja līdz spokaini tīkamiem augstumiem un visus ķermeņa matiņus saslieta baiļu pozīcijā, vizuāli parādot to, kas notiek iekš manas psihes, skatoties šo gardo mantību. Šeit, viennozīmīgi, labi parādās Pang brāļu kinematogrāfiskie un audiocilvēku talanti, kuru savienojums piedāvā skatītājiem vidēja tempa filmu, piesātinātu ar drāmas un J-Horror elementiem un vielu pārdomām.

P.S. tās ~5 ainas – brr, kāds Horrorjaukums ^^ Horror elementi iekš šī radījuma vien ir tā vērti, lai filmu noskatītos!
Ir tīrā bauda būt par šādu divu filmu pilntiesīgo īpašnieku!

Treileris: http://www.youtube.com/watch?v=VgDDN1DT5pU

Spoilojošs video, divas no tām ~5 ainām:
http://www.youtube.com/watch?v=qTnRp0q6USk (iekš mana DVD tā autobusa pieturas aina bija VĒL NIKNĀKA)

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {0}