Capcom gaumes Survival Horror

« previous entry | next entry »
Jul. 29th, 2008 | 05:07

Rakstot RE4 recenziju, palika neliels un vispārējs pārpalikums ar sekojošu saturu:

Capcom Survival Horror spēles izceļas ar savu lielisko gameplay kvalitāti, gore kvalitāti, idejām, seksualitāti un laba, spodrināta "B" kino atmosfēru, kā arī ar mīlestību pret gotisko arhitektūru, viduslaikiem, pilīm, zinātnēm, zinātnisko fantastiku un alķīmiju. Gandrīz visi šie elementi dažādās proporcijās ir visās Capcom Survival Horror žanra spēlēs.

Bet, nākas secināt, ka Capcom nemīl baidīt spēlētājus, vai arī dara to tik amerikāniski, ka tas kļūst smieklīgi, nevis baisi.
Bet, Capcom savu Survival Horror spēļu spēlētājus bieži tur spriedzē un episki dzen stūrī, liekot izdzīvot, panākot to ar dažādiem neķītriem veidiem, kā, piemēram., pretinieku pārspēku un totāli totālu resursu minimumu, kura dēļ Capcom Survival Horror žanra spēles ir vienas no grūtākajām – nākas pielietot krietnu devu stratēģiskās domāšanas, lai tiktu kaut nedaudz uz priekšu.

Šādu uz spriedzes un maiga gore būvētu Horror Capcom mīl. Spriedze, resursu minimums, patiesa cīņa par izdzīvošanu, nemirušie vai citādi pārdabiskie pretinieki... Lieliska žanra formula – Capcom radītā Horror gars un dvēsele.

Visās Capcom Survival Horror spēlēs ir rotaļas minētajiem elementiem, kuri palīdz būvēt dažādos stāstus – tikai katrā atsevišķā spēlē/sērijā ir citādi akcenti, kuri rada citādu piedzīvojumu.


Ilgu dzīvi vēlu Capcom, jo itin bieži uznāk vēlme eleganti, tajā pat laikā truli šķaidīt zombjus īsta “B” kino un Brutal Death Metal garā, hell yeah!!!

Kā arī tīkami ir tie tumsnējie, interesantie un seksualitātes caurvītie piedzīvojumi, kādus sniedz Clock Tower 3, Haunting Ground un nedaudz arī Resident Evil.

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {0}