disfigurator

A.N.T.I. 2007. gada albuma ReDeath recenzija

May. 27th, 2008 | 04:38
No: : disfigurator



1. Molecular Wedding
2. Synchromind
3. Antirebirth
4. Quintiplet Cluster
5. Duat/Netherworld
6. Half Of Mine. The New Race
7. Chemical and Romantic
8. Clonaid.com
9. In-Sturm-Mental

Izdots: 2007. gada augustā
Žanrs: Industrial Metal (Cyber Metal)


Anti – grupa no Latvijas, kura pašlaik (pēc MA datiem) atrodas iekš Zviedrijas, ja kāds to nezināja vai bija palaidis garām.
Uz darba galda preparēšanai esmu uzlicis viņu pēdējo, 2007. gada albumu ReDeath (citur atrodams (manuprāt, kļūdaini) arī kā Rebirth).

Jau no atskaņošanas sākuma brīža pretim nāk tucizēta metāla skaņu viļņi, kuru reizinātāji ir 1/3 elektronikas (tāds tucinieks, kurš uzprasās, lai šo nosauktu par Cyber), 1/3 Metal (ģitāras un vokāli) un 1/3 dažādu citu sastāvdaļu, kuras nāk pārsvarā no grupas sastāvā esošās dāmas – i no viņas vijoles, i taustiņiem (ērģeles, pīkstieni, Senēģiptīgas perversijas un citas izvirtības) + vargans un tradicionāli sitamie instrumenti.

Albums bieži vien pamanās atgādināt kādas sen redzētas kino filmas, kur šāda veida tucizēts metal skanēja kā soundtreks Cybergotiem.

Anti metāliskā daļa visvairāk izpaužas ritmiskas ģitāras veidā (kā pierasts iekš Industrial un Metalcore, kad ģitāra strikti seko bungām) un samērā variējošā vokālā, kura sniegums dod mums gan growliņu, gan trešīgu ieķērcienu, gan arī kādu tīro partiju, kura dažkārt ir ķērcināta Heavy un roka gaumē

Anti elektroniskā un nemetāliskā daļa izpaužas visai izteiktā orientācijā uz Industrial un techno mūzikas žanriem. Pēdējais no kuriem ir tīri riskants solis, jo tā tīrradnis ir ātri apnicīgs un graujošs. Bet, par laimi, tucizēšana nav likta Anti priekšgalā, bet harmoniski sēž starp citiem Anti mūzikas reizinātājiem. Bet, dziesmas Duat/Netherworld sākumā skanošā elektronika visnotaļ atgādina The Berzerker basbungas skaņu un 90. gadu videospēļu (platforma = Sega Genesis, sevišķi dziesmā Synchromind – taisni vai izcelta skaņa no Road Rash 3, ja nemaldos) mūzikai raksturīgās skaņas. Kā arī bieži vien Anti mūzikai tiek piejaukti visai negaidīti elementi – tādi kā vargans, folciski sitamie instrumenti un ērģeles, un pat akustiskā ģitāra un elektroiski advancēta vijoles skaņa (dziesmā Chemical And Romantic).

Ja runājam par sevišķi tīkamām kompozīcijām, tad tādas ir:
- Albuma atverošā kompozīcija Molecular Wedding, kurā ir subjektīvi patīkama elektronika, akustiskā ģitāra, nedaudz tribal bungu un samērā daudz Metal;
- Duat/Netherworld – garda un antigarlaicīga manta ar nelielu Ēģiptes aromātu;
- Chemical And Romantic tajā skanošās vijoles un Metal daļas (piemērs – Fear Factory bezdesīgais Industrial periods) dominēšanas, kura patīkami sajaucas ar tucinieku, dēļ, kā arī liriku dēļ tā atgādina The Prodigy gabalu Breathe.
- Skaļāk pagriežama ir arī ātrgaitas kompozīcija Clonaid.com, kura ir Senēģiptisku elektronisko sampliņu pilna un kurā skanošā ģitāra atgādina Rammstein skanējumu.
- Un visbeidzot – albumu noslēdzošais gabals In-Sturm Mental, kurš ir griežams visskaļāk un kurā spēlētie taustiņi attālu atgādina Alone In The Dark: The New Nightmare elektroniku. Bet pamatā – izteikta Metal dominēšanas dēļ pār elektroniku – tas ir kā saldais ēdiens pēc pārējā albumā skanošās elektronikas baudīšanas.


Līdz ar to ir skaidri redzams, ka tīri subjektīvi – albuma otra puse ir daiļāka, jo tajā ir vairāk Metal, vairāk piesaistīto instrumentu, vairāk negaidītu skaņu un pavērsienu.
Un pašu vaininieku pieminētās ietekmes (Kovenant, Samael, KMDFM, Slayer, Dimmu Borgir) man neizdevās saklausīt šajā albumā, izņemot KMDFM.

Bet, kopējais verdikts – iesakāms albums gan šādas mūzikas pastāvīgajiem patērētājiem, gan tiem, kuri vēlas iepazīties ar kādu ne visai ordināru savienojumu ar Metal mūziku, jo albumā ir tiešām diezgan daudz lietu, kuras dzirdēt, baudīt un kuras noturēs uzmanību visa albuma skanēšanas laikā (tiesa, tikai ~30min).



http://anti.eclub.lv/
http://www.myspace.com/vnti
http://www.metal-archives.com/band.php?id=41717


Sākotnēji rakstīts iekš: http://ankh.id.lv/cms_view_article.php?aid=441

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.