Insision - Beneath The Folds Of Flesh (2002)

« previous entry | next entry »
May. 19th, 2006 | 02:12



1. World Impaled
2. Trapped Within
3. Sado God
4. Temple of Flesh
5. Rewind into Chaos
6. Impamiiz Graa
7. My Fever
8. Before My Altar
9. Ex Oblivione

Žanrs: Death Metal
Gads: 2002

------------------------------------------------------------------------

Teiksim tā - kārtīgs Death/Brutal Death metāls no Zviedrijas (Stokholmas).

Paši par sevi:
"Needing an antidote to the endless stream of melodic and watered-down music masquerading as Death Metal that eminates from Sweden, its a relief to find bands that are still prepared to put their Metal where their mouth is and deliver some sadistic savagery once in a while."

Visumā es tam varētu piekrist, jo grupas skanējums tiešām ir savādāks kā pierasts mūsdienu desai... Viņi saglabājuši veco mežonību, asiņu garšu, spēku, šausmas. Bet uzreiz jāsaka, ka šie nav gluži tikai ar iekšām un preteklīgumu apsēsti. Drīzāk katra viņu dziesma sevī nes vēstījumu un kādu personisku, privātu notikumu no Carl Birath (vokāls) dzīves.
Tā piemēram dziesmas My Fever, Trapped Within un Impamiiz Graa ir iedvesmotas no sātanisma principiem un H.P. Lovecraft daiļrades (iedvesmas avots daudziem). Tajās ir par solista iekšējiem dēmoniem un viņa personības aspektiem (dziesmā Impamiiz Graa). Dziesmās ir arī viņa izpratne par labo/ļauno (arī citu pretmetu), spēku savstarpējo cīņu viņā. Šāda grupas Insision uzbūve liek uz viņiem skatīties kā uz kaut ko vairāk par Death Metal grupu Death Metal tagadējā izpratnē.
Muzikāli šī grupa paļaujas uz smagiem rifiem, ritmisku struktūru, mežonību un nedaudz melodijas, caur kuru viņi nes savu vēstījumu.

Dziesmās Sado God un World Impaled grupa parāda sev raksturīgi tīro Death Metal. Šajās divās dziesmās Insision definē savas labākās iezīmes. Raksturojošos lielumus. Īpaši gribas izcelt vokālu. Tajā man tīk ilgi klausīties. Ļauns, un pietiekam skaidrs.
Albumam ir veca skaņa. Es to labprāt liktu pie vecās skolas desas. Nekas no viņu skaņas nav moderns, nekas nav uz mūsdienām orientēts. Ir tikai tīra, skaista desa. Un tieši par to viņi iestājas - par kvalitatīvu desu, nevis atražojumu. Jo - kas ir Death Metal? Šī žanra raksturojošie lielumi ir zemi noskaņotas, agresīvas gičas, zemi vokāli, ātras, bet dinamiskas bungas, dinamiska intensitāte. Tieši šos lielumus šī grupa ir lieliski aguvusi, un tos piekopj, attīsta, nevis skrien līdzi masām, kuras sevi raksturo par "Death Metal", bet īstenībā ir tikai atraugas... Protams, visam ir savi izņēmumi...

Insision, lai gan neizceļas ar melodiskumu (nemaz negrib ar šo izcelties), liek viņu dziesmas atcerēties vēl ilgi pēc noklausīšanās. Esmu pieķēris sevi dungojam pie sevis dažas dziesmas, hehe. Albumam ir divi ātrumi - ātrs, un vēl ātrāks. Un šajos ātrumos grupa paspēj gana variēt un improvizēt ar skaņu, noskaņu.
Vēl gribas izcelt dziesmu Before My Althar... Tā ir viņu klasiskā skaņa. Viena no manām mīļākajām dziesmām.

Albuma dziesmas viena no otras ir labi atšķiramas. Tām ir sava noskaņa, savs groowiņš, vēstījums. Ja Tev patīk Death, Brutal Death, tad Tev patiks šis albums. Un arī citi viņu albumi.
Ja Tev nav - dabū/nopērc. Nenožēlosi.


http://www.insision.com/

 

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {0}