Mortification - Scrolls Of The Megilloth (1992)

« previous entry | next entry »
Nov. 30th, 2007 | 12:44



1. Nocturnal
2. Terminate Damnation
3. Eternal Lamentation
4. Raise The Chalice
5. Lymphosarcoma
6. Scrolls Of The Megilloth
7. Death Requiem
8. Necromanticide
9. Inflamed
10. Ancient Prophecy


Žanrs: Vecās skolas Death/Thrash Metal ar Grind piešprici.
Izdevējs: Nuclear Blast, 1992. gads

----------------------------------------------------------

Austrāļi, bliež tematiski kristīgu, akustiski fakin brutālu un true Death Metal/Thrash/Grind sajaukumu, kurš bezgala gards. Piejaucam vēl jēgpilni zemu, sulīgu, pat verbāli saprotamu vokālu + pareizā biezumā un toņkārtā skanošu ģitāru un basu, kurš rotaļājas pa vidu kā nāves aizskarts šizofrēniķis! Un jebal, iegūstam Mortification sākuma perioda daiļradi, un šis 1992. gada, turpat stundu garais albums lieliski to parāda, atspārdīdams un atsizdams tavu gaļaskāro miesiņu līdz HVZkādam stāvoklim!!!

Albuma nosaukumā ir piecu grāmatu/ruļļu kopuma nosaukums, no kuriem veidota ebreju Bībele. Bet tam nebūs jūs atturēt no šī kvalitatīvā, akustiski pilnvērtīgā materiāla baudīšanas, jo nekas albuma tematikā nav turpināts šajā līnijā, lai gan grāmatu saturisko pusi nezinu. Lirikās šur – tur, protams, pamanās kristietību veicinoši tekstiņi, bet šeit šī tematika apstrādāta atbilstoši radītajai skaņai. Rezultātā iegūstam interesantus epitetus un izteiksmes līdzekļus, kā arī vienkāršus Bībeles pantu citējumus, kuri Death Metal manierē skan spēcīgi un labi. Bet teikšu es vienu – nepatīk – neēd, vai arī ignorē un baudi vecās skolas bargo un smago, sodošo tēva roku, neiedziļinoties tajā, ko tā tev stāsta!
Turklāt, ja es nebūtu jums norādījis šo info, iespējams, jūs nemaz neko nepamanītu, ja vien nepameklētu info kaut vai iekš MA. Tieši tā – akustiski šie tēviņi savas daiļrades sākumā slāna kārtīgi, spēcīgi, gaļīgi, izvirtīgi un true + vokāls pamanās growlot vietām itin skaidri, kas ir tīkami, ņemot vērā balss pieraksta atrašanās vietu muzikālajā pierakstā!

Albums mums atveras ar vienu no labākajiem un spēcīgākajiem, atmosfēriskākajiem intro, kāds vien ir dzirdēts līdz šim! Tas ir aptuveni šāds:
Nakts, pļava, circeņu un sienāžu, varžu riesta, naktsputnu, pūces, vilka gaudu, nakts kukaiņu radītā, ļoti skaistā un dabiskā mūzika, kuru pakāpeniski nomaina nepielūdzams fakin episkais kara maršs, kuram pieslēdzas ģitāras un pārējā grupa, un te nu sākas izcili (līdz zosādai) spārdošs materiāls, kurš visa turpmākā albuma garumā ir variējošs gan kompozīcijās, gan tempos, gan dažādajās Mortification piekoptajās izvirtībās!!!

Ģitāra skan kā lielgabarīta kaulu zāģis, bass ir kā rotaļā izgājis apokalipses jātnieks, bungas ir kā niknākais negaiss, apvienojumā ar zemestrīci un citām kataklizmām!
Ir mums daudz variāciju un samērā liela dažādība no bungām, neatpaliek arī ģitāras un basa jaunrade, kā arī vokāls turas līdzi uzņemtajam garam, iemaucot sulīgu growlu, shrieku, abu apvienojumu Grind manierē.

Albumā pavīd arī melodiski baudkāri sēdoši taustiņi un šāda – tāda atmosfēras deva, piemēram, dziesmā Raise The Chalice, bet aizmirstiet Zviedrijas maigošanos - albumā sastopamais melodiskums ieturēts Thrashīgos rāmjos, un tas ir tīkams bez gala, un pierakstīts pareizajā vietā iekš to nošgamm’!

Lai arī albuma laikā mani nepārņem monotonuma sajūta, kā vienu no izvirtušajām dziesmām varētu minēt Lymphosarcoma – tajā ir daudz kas no Mortification kopsummu veidojošajiem pirmreizinātājiem. Citās pavīd vēl pāris tematisko dziesmu intro, tremolo manierē spēlēta giča, tīrā vokālā ietērpti vārdi. Vienvārd sakot – nevienveidīgs, daudzveidībā izvirtis, nedaudz dēmonisks vecās skolas materiāls, hehe


http://www.metal-archives.com/band.php?id=792
http://ankh.id.lv/viewtopic.php?t=4167&highlight=mortification

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {0}