Noumena - Anatomy Of Life (2006)

« previous entry | next entry »
Jun. 2nd, 2008 | 09:35



1. Misanthropolis
2. Burden Of Solacement
3. Retrospection
4. The Burning
5. Monument Of Pain
6. Triumph And Loss
7. Marionettes
8. Through The Element
9. Fire And Water

Žanrs: Melodic Death Metal (Somija)
Izdots: Spikefarm Records, 2006. gads

-------------------------------------------------------------------------------------

Tieši tad, kad sāk šķist, ka žanrs ir taisnā ceļā uz aizmirstības purgatoriju, lai uz tā elementu bāzes dzimtu kas jauns, vai arī lai paliktu tikai atmiņās, savās rokās saņēmu Noumena 2006. gada albumu ar skaistu vizuālo noformējumu un nosaukumu "Anatomy Of Life".
Neko daudz necerēdams, ievietoju to atskaņotājā, un tiku aizrauts uz visu tā skanēšanas laiku ar vienu domu - vēlreiz dzirdēt to, sevišķi pirmo kompozīciju.

Albuma pirmā dziesma vispār ir kā etiķete Melodic Death Metal žanram, kurš man tik tiešām šķita miris esam, jo sen bija pazudis no manām pleilistēm un nekas jauns netika ievākts.
Bet ar šo darbu, kā jau minēju, lietas mainās. Kompozīcija "Misanthropolis" ir vienkārši lieliska gan savā radošās uzbūves, gan liriku, gan izpildījuma ziņā un visvairāk paķer tieši dziesmā skanošais tīrais vokāls - daudzslāņaina viesvokālistes balss un lielisks ģitāru darbs dara tieši to, kas žanram jādara - eleganti un brutāli izceļ dvēseli no manis un liek ar baudu uztvert ikkatru dziesmas frekvenci. Absolūti lieliska kompozīcija, kura uzstāda augstu laktiņu visam pārējam albumam.

Un pārējais albums godam to notur un pat paceļ nedaudz augstāk brutalitātes un radošuma, spējas aizkustināt un oriģinalitātes jomās. Grupas pamatvokālista darbs ir vienkārši lielisks. Savā rūcienā man nedaudz atgādina Deicide rīkles melodisku versiju un tas perfekti atrod savu vietu dziesmās gan izpildījuma, gan tīra taiminga un dozēšanas jomā. Tāpat arī pārējās grupas darbs – ritmisks, izjusts un dvēselisks, ja tā drīkst izteikties.

Ja runājam vēl par dziesmām, kuras prasa pēc pieminēšanas, tad tādas būtu divas, kuras bez pirmās kompozīcijas sevišķi iespiedās atmiņā:

- Monument Of Pain. Dziesma, kura liek uzgriezt aparātu līdz maksimumam, kurā teicami apvienojas trīs vokāli (pieaicinātās sievietes daiļā balss, pieaicinātā vīrišķā tīrā, paņēmošā balss + lieliskais pamatvokālista rūciens) ar izcili ieturētu akustisko ģitāru un pārējo grupas instrumentālo darbu, veiktu vidējā, pārdomām un domu vizualizācijām, sāpju materializēšanai labvēlīgā ātrumā. Izcila kompozīcija, kura iederas vienlīdz labi gan dienas, gan nakts laikā, izklausās vienlīdz labi - gan skaļi, gan klusiņām.

- Triumph and Loss atkal dod mums ko albumā vēl neklausītu - nedaudz lielākā ātrumā dod pāris jaunus vokāla darbiņus gan no growliņa rīkles, gan no tīro, pieaicināto balsu puses, kā arī ģitāras un bungas nedaudz nododas ritma spēlēm.


Visas albuma dziesmas ir ieturētas apmēram vienā ātrumā, ar pāris izņēmumiem, bet tās ne tuvu nav līdzīgas savā starpā. Katrā ir kas cits, kas interesants un paķerošs. Citas vienkārši izklaidē, citas liek hedbangot, citas traumē asaru dziedzerus un citas ir vienkārši skaistas un apvieno sevī visu iepriekš uzskaitīto.

Kopumā - lielisks albums, kurš parāda labu devu talanta zūdoša žanra ietvaros. Albums, kurš ir spējīgs uzturēt žanru vēl pie stabila sirds ritma – izmantots tiek vairāku vokālistu potenciāls, bez ģitārām vēl ir dažādi mūzikas instrumenti, to skaitā klavieres, un dziesmas ir sarakstītas ar gaumi, tā gribētos teikt.
Neviena pati šī albuma kompozīcija mani nenogurdināja nevienā no tā noklausīšanās reizēm.

Melodic Death Metal brutāli dvēseliskā būtība at its finest.


http://www.noumena.info/
http://www.myspace.com/noumena
http://www.metal-archives.com/band.php?id=18899

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {0}