Lakricas liķieris

« previous entry | next entry »
Oct. 21st, 2008 | 03:49
Jūtos: Headbangy
Skan: Gorgoroth - God Seed (Twilight Of The Idols)


(Bildē = gatavs iedvesmas avots (pudelē, taisīts no Tyrkisk Peber) un pēdējā metiena sastāvdaļa "Spejderhagl")

Vadoties iz pieprasījuma, izdomāju piefiksēt lakricas liķiera recepti. Sākumam, kopija iz mana draugu bloga:

Top mans trešais Salmiakki liķieris un šoreiz projektētais produkta nosaukuma saliktenis skan šādi: Salmiakki Russkij Razmer.

Nemainīgā dzēriena sastāvdaļa: lieliskā Tyrkisk Peber markas Salmiakki tipa lakrica (3 most evil paciņas ar uzrakstu aizmugurē 'Too hot to handle?') un litrs Russkij Razmer šņabja.

Visu vēl "grimīgāku" padara process, kādā sagatavoju pirmo dzēriena sastāvdaļu - gluži kā senlaikos, iekš sveču gaismas ieskautas telpas ņēmu trauku un spiežamierīci, bēru traukā minēto lakricu un sāku nodarboties ar pulverizāciju kā alķīmiķis iz viduslaikiem, tikai fonā neskanēja man dūdas vai dziesminieku romantiski izspēlētie stāsti, bet gan kārtīgs Black Metal, ar savām vibrācijām piešķirot melnajai konfektei citu tumšuma dimensiju, kā arī noskaņojot šņabi uz "trū" nots.

Pirmajā cēlienā liku divas paciņas uz litru. Kombinācija nedeva man Filosofu akmeni :/
Tamdēļ pašlaik iekš Nokturnal Mortum skaņām ieturu trešās paciņas pulverizēto lakricu, kuru pēc tam vēlreiz jaukšu ar Borjomi minerālūdeni un maisīšu to lēnām sildot, līdz iegūšu koncentrētu pusi no source of evil! Tad mēģināšu šo mantību pievienot jau esošajai mantai un klusībā cerēšu reiz iesaukties "Eureka!", kad manas rokās būs nonākusi manai vērtību skalai atbilstoša Filosofu akmins manifestācija lakricas liķiera formā.

Norisinās ļaunuma avota smalki noslēpumainā sagatavošana uz plīts, pēcāk elementu savienošana...

Tā, rezultāts nesniedzas līdz pārprieka odai, bet iegūta ir laba dzira, kurā maigums vijas ar brutālitāti un saldums ar skarbumu. Tomēr saukšu es "Eureka!", jo iegūtais rezultāts ir citāds, bet ļoti tīkams un krietns! ^^ "

Arī šoreiz ir sanākusi garda manta un trešais radīšanas mirklis ir nesis gardus augļus!

Kā garšo? Pamatā pēc Salmiakki (sāļā lakrica), ar nelielu papildspērienu no etilspirta puses, kura garšu nomāc lakricas gardais pieskāriens!


http://www.draugiem.lv/forum2/?topic=2623725


Izejvielas
Jāņem jekbura cietā ("stiklenes") tipa lakrica pēc gaumes (es spiežu uz Tyrkisk Peber, protams), jāpulverizē to un jāiejauc iekš alkohola. Vislabāk iejaukšana izdosies ar lēnu termisko vardarbību - lēni sildīt un maisīt, bet nepieļaut vārīšanos - dārgo lakricas molekulu sairšanu mēs negribam...

Sastāvdaļu daudzumi
Tas ir stipri subjektīvi. Mana gaume: apmēram 2 Tyrkisk Peber paciņas uz 0.7l sņabja un kādas 3 uz 1l degvīna - sanāk visai hardcore manta pūristiem. Bet pēdējo dzinumu uztaisīju no citas lakricas un tas sevī saturēja vidēju, ja ne zemu lakricas brutonu* skaitu, bet visai augstu etilspirta brutonu skaitu. Man jau tīk, ka lakricas brutoni dominē pār etilspirta.

Izmaksas
Divas vai trīs paciņas maksās ap trim latiem (iekš Stockmann) un šņabis - tas jau atkal ir gaumes jautājums. Bet ar sliktu vodku niekoties nav prātīgi - lakricas dievišķais aromāts nedraudzējas ar vodkas vulgāri slāvisko dabu. Russkij Razmer bija slikta izvēle, bet nu - eksperimenti, eksperimenti... Labākais dzinums, šķiet, izdevās man no Nemiroff degvīna - 38 etilspirta brutoni un teju nekādas degvīna garšas. Dārgi, bet ir tā vērts.
Kopējās dzēriena izmaksas var būt gan zem 10Ls, gan daždesmit Ls - viss atkarīgs no degvīna cenas.



--------------------------------------------
*lakricas brutons:
UI sistēmas mērvienība. Stiprums nosakāms pēc logaritmiskas skalas, kur 1 lakricas brutons ir zemākā, bet 1000 lakricas brutonu ir augstākā vērtība; nosakāma vizuāli pēc testa subjektu mīmikas, ķermeņa valodas, motorisko funkciju kopuma, un šo subjektu skaitlisko attiecību pret pārliecinātu lakricas fanu skaitu laikā un telpā.

- 1000 lakricas brutonu = 1 Salmiakki brutons;
- 1 Tyrkisk Peber karamele ir ~738 salmiakki brutoni

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {2}

osinsh

(nav)

from: [info]osinsh
date: Oct. 21st, 2008 - 04:48
Pilns sakāmais

Sounds interesting!

Atbildēt | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Oct. 21st, 2008 - 04:49
Pilns sakāmais

And tastes even more interesting ;)

Atbildēt | Ļaunuma sakne