*Di_wine*

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *

Pastāstīšu, cik profesionāli un veikli Rīgas Satiksme (RS) strādā, kad runa ir par cilvēka kabatas iztukšošanu. 
Septembris. Cilvēks nezināšanas dēļ noliek mašīnu neatļautā vietā, tiešām nezināšanas, jo zīme, ka tur stāvēt nedrīkst, nav. Loģiski. Vecrīga. Bet cilvēks gados, un nezina. Jo īpaši, ka blakus mašīnā sēdošās personas apgalvo, ka ir svētdiena un par stāvēšanu nav jāmaksā. Ok. Aizved savu mazbērnu uz labierīcībām. Nāk atpakaļ. Protams, sods. Kā saka, nezināšana neatbrīvo no atbildības.
Cilvēks pēcāk RS raksta vēstuli ar paskaidrojumu un lūgumu sodu atcelt. RS atbild, ka dos atbildi uz e-pastu. Vēl 6.oktobrī nekādas ziņas - ne pa pastu, ne uz e-pastu. Cilvēks dodas uz citu valsti, uz ilgu laiku prom. 
Pienāk 13.janvāris un cilvēkam, esot citā valstī, atnāk īsziņa - sveiki, čau, šodien ir pēdējā diena, kad vari nomaksāt sodu. Ar procentiem. Jūsu Creditreform.
Cilvēkam situācija, ka izejošie zvani slēgti, ir tikai internets. Ko darīt?
Tiešām, ko darīt tādās situācijās?
Labi, Credireform ir sazvanīts, ir informēts, ka cilvēks neko nezināja, jo nav valstī (protams, tika gudri pūsts, ka cilvēkam ir jāinformē - emmm, kurš? creditreform? namu pārvalde? prezidents? - par visām savām adresēm, kurās dzīvo, lai saņemtu visu savu korespondenci. tiešām? a ja nu ceļo pa pasauli?), ir dabūts e-pasts, pa kuru sazināties. Protams, sods - 50 eiro - būs jānomaksā. 50 eiro par bērna vajadzību apmeklēt tualeti, un bērnam, protams, vajag te un tūlīt. 
Nu, ja cilvēks būtu Rīgā un ar juristu pie sāna, varbūt dotos uz RS skaidroties - kur ir jūsu atbilde? Kur ir jūsu brīdinājums, ka sods tomēr ir spēkā? Kur ir papīri, dokumenti, e-pasti, zvani, satraukums, vēlme noskaidrot situāciju?
Varbūt es ko nesapaprotu, bet manās acīs RS bija, ir un būs lielas un resnas cūkas, kas uz iedzīvotāju rēķina pelna miljonus. (Lētākas biļetes sab.transā pēc jaunā gada, haaaa!)
Apbrīnojami, ka vairāk nekā 6tk cilvēku ir spieduši "like" RS lapai...
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On January 15th, 2014, 06:06 am, [info]kreiza commented:
Piedod par nezināšanu, bet kāds sakars tur Rīgas Satiksmei ar stāvēšanu neatļautās vietās? Varbūt Rīgas Domi domāji?
[User Picture]
On January 15th, 2014, 09:28 am, [info]scaramouche replied:
Rīgas Satiksme ir Rīgas maksas autostāvvietu pārvaldnieks.
* * *
[User Picture]
On January 15th, 2014, 11:19 am, [info]nausee commented:
Pievienojos, tie ir vieni no lielākajiem izkrāpējiem.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry