*Di_wine*


Nobalsojiet!

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On September 30th, 2013, 05:02 pm, [info]di_wine commented:
Taču tagad jau tiek lietots sāls, kur tu izrāvi kaut ko par bezgaršīgu žļurgu. Palasīji, CIK reizes grib palielināt?

Un kā šis saskan ar tikko VM paziņojumu, ka grib palielināt nodokļus neveselīgai pārtikai, kur ir palielināts sāls daudzums??

[User Picture]
On September 30th, 2013, 05:07 pm, [info]savanna replied:
Ir starpība, vai liek sāli tikai skata pēc, vai arī, lai būtu gardi.
Mēs mājās liekam sāli gan pie makaroniem, gan citur, kad gatavojam. Un, ja sāls ir ļoti maz, vai nemaz, es nespēju ieēst.

Protams, nav jāliek arī pārmērīgi. Vispār jau katra skola pati liks tā, lai ir gardi, nevis tāpēc palielinās 4x sāli mērcē, bet pieliks vairāk vārot kartupeļus, lai nesanāk bezgaršīgi (tas piemēram.)

Es atbalstu. Bet tā ir katra paša darīšana.

[User Picture]
On September 30th, 2013, 05:14 pm, [info]di_wine replied:
Nu, te arī mūsu viedokļi atšķiras - paradums. Kartupeļus vāru praktiski bez sāls, makaronus-bez sāls, klāt taisu mērces ar saldo krējumu, sviestu vai kausēto sieru :) Sāli pielieku nedaudz ēdienam, kas ilgāk tiks uzglabāts, teiksim, lielam zupas katlam.
Neuzskatu, ka sāls kaut ko padara gardu. Sāls ir kaitīgs. Un mēs mājās to nelietojam praktiski nemaz (tāpat kā cukuru). Ja kādam vajag vēl, tas arī pieber vēl. Bet bērna ēdienam sāls nav. Ir citas garšvielas, pipari, ķiploki, sīpoli, zaļumi.
Es neatbalstu. Es negribu, ka valsts ar stulbiem likumiem bojā garšu manam bērnam, kurš neēd čipsus, končas un cīsiņus un pieradis pie mājas ēdiena.
[User Picture]
On October 2nd, 2013, 12:40 pm, [info]nausee replied:
Tieši tā, labāk likt kādas dabiskās garšvielas (ne jau Vegetu) klāt, nevis palielināt sāls daudzumu.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry