- 8/7/11 06:22 pm
- Jūras velšu trūkums organismā tika atrisināts Cancale no austeru fermeriem dabūjot austeri pamēģināšanai un iegādājoties 2 litrus jūras gliemeņu (tā arī nesapratu, kā latviski ir franču moule, varbūt tās ir mīdijas?), kuras tad arī pagatavojām uz savas gāzes plītiņas busiņā. Restorāna 30 EUR vienam vietā, tas mums izmaksāja 7-10 EUR uz diviem un process bija garš bet pūliņu vērts :)
Kā garšo austeres gan es nesapratu, jo tik ļoti centos ātri norīt, ka neko tā arī nesagaršoju, tik vien sāļo jūras ūdeni. - 3 teicaMan ir ko teikt
- 8/7/11 11:59 pm
-
tās ir mīdijas
- Piebilst
- 8/8/11 11:36 pm
-
Tapat jau ari garso - pec jūras. Bet forsi ar to citrona sulinu :)
Un midijas jau tik vien ka ar selerijam un garsvielam novarit -tas jau dikti atri!vienigi sezona išti laikam skaitoties ts R mēnešos - Piebilst
- 8/13/11 03:24 pm
-
Mums to procesu paildzināja rūpīgā mazgāšana (kas tik rūpīga nemaz nebija vajadzīga), nelielais cepamtrauku tilpums, kurā nevarēja visas mīdijas uzreiz salikt, līdz ar to nācās pa 4-5 porcijām gatavot, visu pārējo ēdiena sastāvdaļu gatavošana un beigu beigās vēl tā lobīšana :)
Mums ieteiktās receptes bija divas: Franču zvejnieksieva ieteica uz karstas liesmas ātri novārīt glāzē baltvīna ar ķiplokiem. Itāļu tūrists ieteica uz mazas liesmas karsēt olīveļļā, ko mēs arī izveicām (jo vienīgais vīns mūsu busiņmājās ir sarkanvīns no Abhāzijas, kuru Potsdamā man iedāvināja ciemiņi no Sanktpēterburgas).
Ar selerijām varētu nākošo porciju novārīt - to, ko ar savām rokām no jūras akmeņiem ievāksim. - Piebilst