hipopotama pieraksti

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Galva, mana galva, mana mūždien sāpošā galva
  • Kas Tev tur ir ar viņu? Migrēna? Vai arī kas nezināms?
    • Parastās galvassāpes no zema asinsspiediena, migrēnas - hormonālās, bet pēdējo mēnesi man cikls kaut kāds pilnīgi ne-ciklisks. Droši vien būtu vērts aiziet pie kāda ārsta, lai saprastu, kas un kā, bet es vēl neesmu atradusi ģimenes ārstu un laika jau arī nav :(((
      • a jums tur ir daudz ko atrast? Manā rajonā Rīgā uz manu adresi ir pieejamas divas ārstes. Viena jaunus neuzņem, jo pārbāzts viss, otra - nu ir tāda, ka no viņas visi mūk..
        Jums tur nav stipri līdzīgi? Attiecīgi nav tur nemaz tā baigi ko izvēlēties?
        Bet nu, ja ir polise (nav vairs tā ārzemju?), tad var iespējams iet pie jebkura ārsta pa taisno?
        • Tas ārsts ir jāatrod un jāsazvana, man riebjas zvanīt! Un Siguldā ir diezgan daudz ārstu, bet laikam diezgan aizņemti.
          Ar galvassāpēm es droši vien gribētu kaut kādu jēdzīgu ārstu atrast, ne random pirmo pieejamo ģimenes ārstu. Un tur jau atkal ir jāzvana, jābrauc uz Rīgu… attaisnojumi, attaisnojumi. Tiesa, ja šitā turpināsies, tad es drīz vien saņemšos
          • neesi savilkusi kaut kādu patternu, kad sāk sāpēt? nu tur standartiņš: par maz ūdens, par maz svaiga gaisa, par maz gulēts, par daudz stresa? Nez..Kaut kāds sprandas muskuļu savilkums? Elementāri kaut kur sapūsts kāds nervs?
            Man sāp reti, bet nu, ja sāp, tad sāp, un arī gan ne bez iemesla..

            No zema mēdz sāpēt galva? Man no zema ir boijis tā, ka es galvu aš no gultas nevaru pacelt (ja zem 100), ir bijis tā, ka šķiet, ka gāzīšos vnk, bet nav bijis ka sāpētu arī pie zemāka..
            • Miegs, ūdens, svaigs gaiss uzlabo situāciju, bet to trūkums īsti nav izraisītājs. No asinsspiediena man galva ir sāpējusi jau no bērnības - pusaudža gados ārsts ieteica kolu dzert*, lai paaugstinātu spiedienu.

              Šoreiz ilgās galvassāpes uz hormoniem jānoveļ :( laikam būs jāpamaina tabletes, bet ar hormoniem jau tā lieta, ka nekas ātri nenotiek. Oh well.


              *protams, ar acs piemiegšanu - sak, ja dzer cukurūdeņus, tad vismaz tādus, kas spiedienam palīdzēt.
Powered by Sviesta Ciba