hipopotama pieraksti

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šokolādes-cukini maize ir dievīga. Es gan cukura vietā lieku vēl vienu pus-tasi apple sauce, bet tāpat sanāk dievīga. Nu, un tad jau tā principā ir augļi un dārzeņi, nekādu sirdsapziņas pārmetumu. Un man tik ļoti gribējās šokolādi - esmu laimīga, kopš atradu šoko čipsus bez sojas un piena, bet tīrā veidā viņi negaršo tik labi. http://www.rachaelray.com/blogs/index.php/2014/03/05/healthier-double-chocolate-zucchini-bread/

Galva galīgi dulla no neizgulēšanās un pārtraukta miega, labi, ka ir šokolāde.
  • To franču beibi es gan neesmu lasījusi, bet visas (3 gab) miega un citas parenting grāmatas arī tos 4 mēnešus min kā kritiskos. Man abi ari tajā laikā aizgāja pa šreiju :) Ar E es gan vainoju Latviju, jo ar abiem uz to laiku bijām LV, tas jau arī visu ietekmēja.

    Ko es ieteiktu - t.i., mana mūžīgā kļūda ir sasodīti trausls miegs - neskrien pie viņas uz katru īdienu. Ja neraud, bet tikai tā kā runājas/īd, ļauj paīdēt brīdi, 2-5 min. Ja nenomierinās, tad jā, varbūt tiešām ir izsalkusi; citādi nonāc tādā aplī, kur bērns bez Tevis nevar aizmigt. Man jau Miķ bija pasācis labāk (pat labi) gulēt, bet zobi un tagad pārvākšanās visu izjauca. Nekas, gan sakārtosies. Katra nakts kļūst arvien labāka.
    • Vai mazāk slikta,ja gribam būt precīzi ;)
    • jā, par to neskriešanu uz katru īdienu arī tā franču beibe runāja. Es pat pirmajās dienās tiešām pulkstenī skatījos :) ja īdēja vairāk par tām 3-5 minūtēm (vai sāka kliegt nebalsī), tad tik gāju bērnam klāt. Man jau viņa mēdz arī visai smuki pati iemigt, kad nolikta gultā. Ir jau, protams, reizes, kad vajag piepalīdzēt knupīti padot vai vienkāršī klāt pasēdēt, kad pārāk safanojusies dāma un rokas kājas iet pa gaisu...

      Tie zobi sāk kad nākt? Varbūt tie 4 mēneši ar domu pieradināt bērnu gulēt atsevišķi vēl pirms zobu nākšanas niķiem? Kāds tur tas pamatojums Tavās bērnkopības grāmatās tieši tiem 4 mēnešiem?
      • Tie 4 mēneši ir, līdz bērns nobriest, sakārtojas ēšana, t.i., reāli nav nepieciešamības tik bieži baroties.
        Vēl ir teorija par ceturto trimestri. Lai nu kā, viss atduras pie tiem ~4mēn.

        Par zobiem - hvz, katram savādāk. Miķim uz 6mēnešiem bija 2, tagad nāk ceturtais, kamēr Emsītim pirmais ap 9 mēnešiem iznāca un tad nāca kā sēnes, 2 gadu dzimšanas dienu sagaidīja ar visiem zobiem. Bet viņai es vispār nejutu zobošanos, tikai ik pa laikam atklāju jaunu zobu. Laikam pēdējos dzerokļus bikiņ varēja just, pārējos - tikai skatoties atpakaļ; tāpat jau visus niķus norakstījām uz zobiem, bet ne vienmēr tas bija pamatoti. Miķim sapampst smaganas un kādas 2-3 dienas baltumi spīd, līdz izlaužas.
Powered by Sviesta Ciba