Božena Chodunska

Post a comment

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

Nāc nākdama vasariņa (kaladū!)

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Rajonā ir kāds nams, kuru izsenis apdzīvojuši alternatīvas uzvedības ļaudis. Sensenos laikos šis nams kalpoja tautai pavisam tiešā nozīmē kā kaut kādas vissavienības rūpnīcas kopmītnes. Rūpnīcu likvidēja, bet kontingents palika, pie tam ne tikai palika, bet arī augļojās un vairojās un piepildīja namu ar sevi un savas miesas augļiem, un rajonu ar kultūras mantojumu. Tā vis nav nekāda auklas keramika un ugunskapi, es jums teikšu. Tas ir auglības kults un lielās mātes pielūgšana apvienojumā ar regulāru un intensīvu bruņošanās sacensību un rituālu apreibinošanos ar alu „Brālis”.
Augstākminētā nama pirmajā stāvā iekārtojušies arī gluži nekaitīgi un sabiedrībai derīgi grupējumi - veļas mazgātava, sieviešu veselības centrs un bērnu izklaides iestāde, kurā Meita no II metiena, mazā Agņeška Chodunskas jaunkundze, vakar svinēja dzimumdienu. Tad nu lūk, no iekšpuses jaukais iestādijums ir pavisam glīts un mazajam pilsonim un viņa vecākiem draudzīgs, to varu sacīt kā pastāvīgs klients ar pastāvīgu mazgadīgu bērnu skaitu. Toties nokļūšana līdz solītajai laimei garantē iestādes viesiem ceļojumu laikā un tikumos. Peļķe pie durvim bijusi vienmēr, bet vakar kūstošais sniegs atklāja arī jo bagātīgu kaku festivālu, kas bija gaumīgi izrotāts ar visu, ko vien nama iedzīvotāji bija iemanījušies izmest pa logiem ziemas sezonas laikā. Necentīšos aprakstīt visu materiālu, kas liecina par iedzīvotāju tradīcijām bagāto kultūras dzīvi, un piebildīšu vien, ka šī cilts lielākoties pārtiek no kartupeļiem un pavasara ekvinokciju godina ar auglības rituāliem, kurus pavada krāšņi ziedojumi un upurdāvanas.
Uz pašām bērnu centra kāpnītēm mētājās prezervatīvs, un kā vēlāk precizēja Dārtiņas vecāki, violetā lupatiņa blakus esot bijis nekas cits kā sieviešu stringi. Ēkas kreisajā pusē kokā (acīmredzot liepā ar rituālu nozīmi) pie nama ieejas karājās rozā polsterēts krūšturis. Eksperti to novērtēja kā 85 D izmēru bez stīpiņām. Savukārt labajā pusē svētkoks bija izrotāts ar līdzīgu krūšturi tikai sarkanu.
Redzētais vieš cerību, ka pateicoties nestajiem upuriem pavasaris mūsu pusē uzplauks īpaši krāšņs, un Saule atkal un atkal uzlēks pār grēcīgo Zemi.
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
Powered by Sviesta Ciba