BoRdo -

About  

Previous Entry Sep. 1st, 2010 @ 12:10 pm Next Entry
(Tell`me)
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: September 2nd, 2010 - 10:37 am
(Link)
Yes :) Arī tu vēl :)
Vakar pavadīju nedaudz googlējot tādas lietas kā ziedi skolotājs pirmā skolas diena utt... Neviens portāls (izņemot latviešu/krievu) neizmeta neko par ziediem. Soo jā es domāju, ka tas ir no PSRS. Nav jau Fakts protams unless kāds mega zinātnisko darbu par šo uzrakstīs.

Dzimšanas/cita laika perioda, Dāvanas/svētki ir jau gadsimtu tradīcijas. Jau cilšu laikos tika sveikti un godināti bērni kas sasnieguši kautkādu vecumu. Un te nu ir vēlviena atšķirība: Kad dāvini draugiem kautko tu vairāk vai mazāk zini šo personu un tādēļ tā ir dāvana.

Par to tavu netkarības dienu. Nu bet tas tak ir tieši LV svētki. Jo Latvija ieguva neatkarību. Tādēļ arī ir tie visi salūti utt.

1 septembris lai ir svētku diena. Galu galā uzsākts jaunais gads utt. Te būtu jāsveic nevis skolotāji, skolnieki/studenti. Tieši viņiem būtu jādāvina vienam otram puķes. Sure ja ļoti gribas, lai tad tāvina ziedus skolotājām ar pie viena, bet ja bērnam būs izvēle kam dāvināt puķes viņš diezvaj izvēlēsies pilnīgi svešu cilvēku.

Un vēlreiz atgādinu Neuzskatu, ka tagad visiem jāpārtrauc to darīt. Bet nav jāliek sīkajam dāvināt ja šams to nevēlas tikai tādēļ, ka tā ir pieņemts.
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: September 2nd, 2010 - 04:45 pm
(Link)
Es nestrīdēšos :)
Tīri tāpēc, ka dzīvojam demokrātijā (vismaz tā tā tiek dēvēta) un katram ir tiesības uz savu viedokli.
Savukārt man nav tiesību apstrīdēt vai noliegt citas personas viedokli, jo pat tad, kad tu esi pārliecināts par savu taisnību, ir iespēja, ka tu kļūdies :)

Pasaule virzās strauji. Straujāk, nekā mūsu saprāts spēj tai tikt līdzi.
Tas ir tāpat kā nav tādas "labas lietas" un "sliktas lietas" - ir tikai dažādi viedokļi un skatījumi uz šīm lietām :)
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: September 2nd, 2010 - 05:02 pm
(Link)
Then again, uzdodot sev jautājumu "ko labu esi guvis no šīs diskusijas?", man jāsecina, ka nupat parokoties internetos, guvu zināšanas, ka 1.septembris ir tiešām PSRS valstīs "pirmā skolas diena".
Un arī ziedus, kā Tu minēji, nes tikai šo valstu pārstāvji.

So, ja kaut kur to noliedzu - ņemu savus vārdus atpakaļ, jo izteicu subjektīvu un šajā gadījumā kļūdīgu viedokli.

Taču es joprojām atbalstu ziedus skolotājiem šajā dienā. Jo lai arī citās Eiropas/ASV valstīs to nedara, var ņemt vērā kaut vai faktu, ka šajās valstīs skolotāja vidējā alga ir viena no TOP5 algām šajās valstīs :)

Mums lielākoties visas profesijas, kas ārzemēs ir apmaksātākās, ir tieši ar nabadzīgāko atalgojumu. Viss atžgārni :)
(Tell`me)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba