BoRdo -

About  

Previous Entry Nov. 23rd, 2009 @ 04:36 pm Next Entry
Ok. Ceļu nodoklis no 45 uz 75 laikam tā kautkā sanāk... Nū tas vēl tā... Bet vairāk sāp par to ka cilvēki kuri nevar atļauties vairs ar auto braukt tāpat tiks piespiesti maksāt ceļu nodokli. Jo par to ka auto nelieto autoceļus latvijā ir jāmaksa Ceļu nodoklis. Kurš vispār ir laikam tikai divās valstīs. Latvijā un nīderlandē. Citās valstīs tas normāli tiek iebakstīs klāt pie benzīna akcīzes un jo vairāk tu brauc, jo vairāk tu maksā.
Tātad situācija. Kexim ir čābīgi laiki. Palicis bez darba un nevar tagad atrast. Auto ir bet pārdot nevar vai negrib. Tātad izdomājis vienu gadu nebraukt ar auto un sagaidīt labāku laiku. Tipa neies tehnisko un nemaksās nodokli (jo ceļus tak šams nelieto kamēr nebrauc). Līdz šim viņam tas ļoti labi sanāktu, bet pēc nākamā gada 1janvāra sanāk, ka ja viņš nosēž to gadu un nebrauc un tehnisko neiet. un pēc tam aiziet pēc nu jau 2viem gadiem nolikt tehnisko, jo apstākļi pieļauj viņam kustēties ar Auto, viņam sanāk maksāt Ceļu nodoklis gan par tekošo gadu gan par iepriekšējo kuru šams ir nosēdējis gaidot un turējis auto garāžā... Bla nu kur te ir loģika?
Pilnīgs bla WTF lol?

UPD: Un vēl tak ir viens pasākums tur paredzēts. Ka ja notiek auto pārreģistrēšana uz citu personu tad maksājam akal ceļu nodokli. Un kur loģika šeit? Piemēram. Es nopirku 1majā janvāri autiņu pāreģistrēju to uz sevi Samaksāju ceļu nodokli par gadu. Tad es to auto pārdodu kādam citam Teiksim pēc mēnešiem 6šiem (jūnijā kautkur) un epā jaunais īpašnieks maksā nodokli atkal! Nu wtf?
(Tell`me)
From:[info]mikii
Date: November 23rd, 2009 - 04:47 pm
(Link)
nav gan jāmaksā. jānoņem no uzskaites un var nemaksāt. vismaz tā man savulaik stāstīja
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: November 23rd, 2009 - 04:49 pm
(Link)
Jā bet par noņemšanu = jāmaksā.
Par uzlikšanu = Jāmaksā!
Kopā summa tā pati aptuveni!
From:[info]mikii
Date: November 23rd, 2009 - 04:51 pm
(Link)
nja, tad gan skāde :(
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: November 23rd, 2009 - 05:06 pm
(Link)
Un vēl. Par uzlikšanu uzskaitē ir jāmaksā uzlikšanas nodeva + nodoklis par tekošo gadu :) Jauki ne?
From:[info]mikii
Date: November 23rd, 2009 - 05:08 pm
(Link)
nu par tekošo gadu jau tik un tā būtu jāmaksā, ne?
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: November 23rd, 2009 - 05:24 pm
(Link)
Nu jā. Morāle gan vairāk tāda, ka nav svarīgi kurš vairāk izdangā ceļus. Tas mazais polo kuram nodoklis mazāks bet piemēram ar viņu brauc 100k gadā. Vai liels trekns Hummers kurš nobrauc gadā labi ja 5k bet nodoklis ir kudi lielāks.
Redz citās valstīs benzīna akcīzē ir iebakstīts šis minētais nodoklis un neskatoties uz to tāpat maksā tikpat ja ne pat lētāk kā latvijā. A pie mums ir Akcīze debesīs + vēl davai maksā nodokli.
Un tai pat sakarā. Vai būtu jāmaksā nodoklis par autiņu kurš tiek reģistrēts uzskaitē piemēram 23jā decembrī par vissu gadu? Manuprāt nē. Jo tak pirmo gada daļu es nebraucu ar auto? Vai ne tā?
Karoče besī...
From:[info]mikii
Date: November 23rd, 2009 - 05:30 pm
(Link)
pag, vai tad nodeva vienmēr nebija no reģistrācijas brīža uz priekšu? sorry, šito es nezināju, tas tiešām glups pants tad ir.
bet tā ar to budžetu ir - kaut kur ienākumi jārauj. un kad nav kur raut, tad plēš kur var. jo laicīgi nesakārtoja sistēmu. kaut kā interesanti bija ar to lietuvu - auto reģistrācijas / nodokļu izmaksas viņiem bija mazākas un tehniskā arī laikam bija reizi divos gados jāiet (vai arī ne, kaut ko miglaini atceros), bet ceļi viņiem labāki. vot izskaidrot šito bez korupcijas un iepirkumu žuļīšanas toč nevar..
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: November 23rd, 2009 - 05:33 pm
(Link)
Redz man so far ir bijis tā ka kad ir pirmā darbība CSDD tad arī tiek nomaksāts nodoklis. Tākā ja tehniskā jāiet ir decembrī un līdz tam nav bijusi darīšana tad sanāk ka tu nodokli samaksā par atpakaļejošu laika posmu. Soo jā sanāk, ka maksā nevis uz priekšu bet uz atpakaļu?
Vai arī es te kautko jaucu!
[User Picture Icon]
From:[info]black_data
Date: November 23rd, 2009 - 06:01 pm
(Link)
Neko tu nejauc.
[User Picture Icon]
From:[info]napalmeye
Date: November 23rd, 2009 - 05:55 pm
(Link)
No 45 uz 75 vēl šķiet salīdzinoši maigi, kad māsa man pateica, ka viņu Renault Espace sanāk smagsvaru kategorijā no 72 uz 160. Manam sūda opelim-šmopelim protams viss pajāt bija 12, būs tjipa 20.

Par loģiku visā šajā pasākumā. Kāpēc tev šķiet, ka tādai tur būtu jābūt?
[User Picture Icon]
From:[info]black_data
Date: November 23rd, 2009 - 06:03 pm
(Link)
Ceļa nodoklis benzīnā nozīmē arī to, ka ārzemnieki, vai piemēram tipa ārzemnieki, kas mašīnas reģistrējuši lietuvā, arīdzan maksā ceļa nodokli, ja vien benžu šeit lej.
From:[info]affair
Date: November 23rd, 2009 - 06:06 pm
(Link)
cool - man šonedēļ jāiet tehnisko - vēl gadu varu uzelpot :D
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: November 24th, 2009 - 08:59 am
(Link)
Nekas. Nākamgad dabūsi ribās lielu nodokli! :)
[User Picture Icon]
From:[info]kic
Date: November 24th, 2009 - 10:33 am
(Link)
divas lietas
1. nēesu manījis pamatojumu šim nodoklim, tach laikam celju buuves izmaksas samazinaas, bet nodoklis palielinaas wtf? ko labos daudz daudz vairaak? (upesciemā pilniigi neizbraucami izdangaats celjsh, kurš ir ved cauri upesciemam - langstinjiem no bergjiem, bet nee to nelabo toties visaa garumaa blakus uzbliezh gaajeeju celinju a brugjiiti.)
2. ir gruuti izdomaat kaa uzlabot, veicinaat, vieglaak ir kaast! ... kapeec viss notiek no otra gala, naudas valstij (visaas jomaas) tiek reekjinaatas balstoties uz pagaajusho gadu budzhetiem un pieredzes, kaadeelj nevar kā visi - mums buus tik naudas un viss kaa varam to efektiigi izmantot...beee zajebalji!
From:[info]buka
Date: November 24th, 2009 - 10:02 pm
(Link)
gājēju nodokli arī varētu uzlikt. :)
(Tell`me)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba