(no subject)

« previous entry | next entry »
Feb. 3rd, 2019 | 03:41 am

visiem, kam ir sarežģītas sajūtas muguras lejasdaļā:

atcerieties, ka tur satiekas 2 dažādi skeleti - ass/zivs skelets, mugurkaula lejasdaļa, kas principā karājas lejā no galvaskausa, un formējums, kas padara iespējamu mūsu atbalstu uz kājām, un arī - vertikalitāti. pasaules vēsturē nesenākais iegurņa un mugurkaula lejasdaļas lietojums.
es protams nezinu, vai tam tiešām ir sakars, bet šovakar šķiet, ka ir.
muguras lejasdaļa sāp gandrīz visiem.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {15}

bodyshop

(no subject)

from: [info]bodyshop
date: Feb. 3rd, 2019 - 11:10 pm
Link

jā, dekompresija noteikti laba.
zinu šo teoriju par "stājas" un korsetes un "core" muskuļiem, gribēju tikai teikt, ka pašlaik mācos pie cilvēkiem, kam ir pilnīgi cita pieeja. labsajūtu var sasniegt ne tikai kaut ko uzkačājot un vislaik strādājot pie tā lai "būtu formā", bet arī vairāk atslābinot un mācoties to lieki nesasprindzināt. "ego is an unnecessary muscle tension" atkārto viens mans skolotājs, citējot Alanu Vatsu. un vēl viens citāts - "It's not about straightness of the spine rather about responsiveness of the spine" (Andrea Olsen)

Reply | Parent | Thread


Ģ

(no subject)

from: [info]smejmoon
date: Feb. 3rd, 2019 - 11:41 pm
Link

Ok; man fantāzija nedarbojas. Kā tas var palīdzēt, ja nav attīstīti muskuļi un, piemēram, ir diska trūce?

Un ja tu mācies pie cilvēkiem, kas ir profesionāli dejotāji - tad viņiem ir daudz muskuļu apkārt mugurkaulam :)

Reply | Parent | Thread


bodyshop

(no subject)

from: [info]bodyshop
date: Feb. 4th, 2019 - 05:55 pm
Link

profesionāli dejotāji ir dažādi un arī dažādos vecumos un fiziskajās formās... ir tādi, kas spiež uz fizisko formu un ir tādi, kas spiež uz biomehānikas vai nervu sistēmas pētīšanu.
tāpat, ir diezgan daudz tādu, kas jaunībā pārtrenējas, pārrauj cīpslas, nolieto locītavas, un tad sāk domāt par kustības inteliģenci. kā viens no funkcionālās kustības pamatlicējiem Frey Faust. Merce Cunningham karjeras beigās vispār bija invalīdu ratiņos.

Reply | Parent


bodyshop

(no subject)

from: [info]bodyshop
date: Feb. 4th, 2019 - 06:03 pm
Link

par diska trūci daudz nezinu, jo pašai nav! bet runājot ar citiem radies iespaids, ka tā ir diezgan mistiski uzvedīga vaina. ir diska trūces, ko vispār nejūt.
ja mēs iepretim "uzkačāt muskulatūru" liekam "sēdošs dzīvesveids", tad, protams, labāk ir uzkačāt, bet, ja mēs liekam iepretim "dzīvesveids kur visu laiku mazliet kustās un maina pozas", tad nezinu. domāju, ka jebkura ilgstoša nekustība vai vienveidīgs noslogojums ir izaicinājums veselībai.

Reply | Parent