Comments
Labi.
Nu, stāsts ir tāds, ka man ir arī burtnīciņā pierakstītas visādas mammas pashas receptes. Salīdzinoši komplicētas un dažādas. Bet šo es atradu kaut kur internetos, recepti ievietojusi bija kāda somiete, kuras vecmāmiņa no Karēlijas šādu pashu bija taisījusi. Vienreiz uztaisīju un man ārkārtīgi iepatikās tē vienkāršība - nekā lieka. Nekādu rozīņu, nekādu marmelāžu vai žāvētu augļu. Gaisīga, maiga. Laba ar stipru, melnu kafiju Lieldienu rītā:) Žēl, ka nav vairs tā linka, bet te ir mans pieraksts:
900 g biezpiena
100 g salda krējuma
140 g kausēta sviesta
4 olu dzeltenumi
100 g saberztu mandeļu
1 glāze cukura
8 tk vaniļas cukura
2 citronu miziņas
Izkausē sviestu un noliek pilnībā atdzist. Saberztās mandeles ar cukuru, 4 olu dzeltenumiem, vaniļas cukuru, citrona miziņām un saldo krējumu sakuļ, kamēr cukurs gandrīz izkūst. Sākumā maisa ar parasto blenderi, beigās ar putojamo galu. Tad pievieno masu jau iepriekš notecinātam biezpienam (pērk maigu, mitru biezpienu, un notecina marlē visu iepriekšējo nakti vai vismaz dažas stundas ledusskapī), un blenederē, puto tālāk. Tad pievieno kārtīgi atdzesētu kausētu sviestu un kuļ vēl. Beigās fortmītē ieklāj samitrinātu marli, uzliek slogu un liek leduskkapī līdz rītam.
(No šī daudzuma sanāca pilna pashas forma un vēl nedaudz)
Nu, stāsts ir tāds, ka man ir arī burtnīciņā pierakstītas visādas mammas pashas receptes. Salīdzinoši komplicētas un dažādas. Bet šo es atradu kaut kur internetos, recepti ievietojusi bija kāda somiete, kuras vecmāmiņa no Karēlijas šādu pashu bija taisījusi. Vienreiz uztaisīju un man ārkārtīgi iepatikās tē vienkāršība - nekā lieka. Nekādu rozīņu, nekādu marmelāžu vai žāvētu augļu. Gaisīga, maiga. Laba ar stipru, melnu kafiju Lieldienu rītā:) Žēl, ka nav vairs tā linka, bet te ir mans pieraksts:
900 g biezpiena
100 g salda krējuma
140 g kausēta sviesta
4 olu dzeltenumi
100 g saberztu mandeļu
1 glāze cukura
8 tk vaniļas cukura
2 citronu miziņas
Izkausē sviestu un noliek pilnībā atdzist. Saberztās mandeles ar cukuru, 4 olu dzeltenumiem, vaniļas cukuru, citrona miziņām un saldo krējumu sakuļ, kamēr cukurs gandrīz izkūst. Sākumā maisa ar parasto blenderi, beigās ar putojamo galu. Tad pievieno masu jau iepriekš notecinātam biezpienam (pērk maigu, mitru biezpienu, un notecina marlē visu iepriekšējo nakti vai vismaz dažas stundas ledusskapī), un blenederē, puto tālāk. Tad pievieno kārtīgi atdzesētu kausētu sviestu un kuļ vēl. Beigās fortmītē ieklāj samitrinātu marli, uzliek slogu un liek leduskkapī līdz rītam.
(No šī daudzuma sanāca pilna pashas forma un vēl nedaudz)
Bāc, te nav pierakstīts saldais krējums!!! Saldais krējums jāsaputo stingrs un jāpievieno klāt pašās beigās - tikai iemaisot, vairs neputojot.
Bet vispār es atradu ne gluži to, bet līdzīgu recepti internetā, šeit:
http://cloudberryquark.blogspot.com/200 7/04/sweet-easter-paskha-kulich-mmmi-mig non.html
Bet šitai nav mandeļu. Mandeles, manuprāt, tomēr ir must have.
Bet vispār es atradu ne gluži to, bet līdzīgu recepti internetā, šeit:
http://cloudberryquark.blogspot.com/200
Bet šitai nav mandeļu. Mandeles, manuprāt, tomēr ir must have.
aha, paldies, sauīt, pieseivoju. ja ne uz šīm Lieldienām, tad uz nākamām sanāks!
(Reply to this) (Parent)