blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:33: semifredo
Vakar mums bija ciemiņi un bez visa cita garšīgā es pagatavoju semifredo. Kas ir semifredo? Viegls, gaisīgs saldējums, kurā tikai 1/3 masas sastāda salds krējums, bet pārējo - saputotas olas. Tas iznāca tik izcils un ir tik viegli un ātri pagatavojams, ka turpmāk būs mans mīļākais saldais ēdiens (līdz šim man nebija nekāda mīļākā saldā ēdiena, jo vispār diezko neesmu uz saldumiem).

Un te, lūk, recepte:


3 lielas olas, baltums un dzeltenums atsevišķi
2/3 tases cukura
1 tase salda krējuma
1/4 tjk vaniļas ekstrakta (vai vaniļas cukurs pēc garšas)
1/2 vaniļas pāksts
1/4 tase svaigā siera (šis ir receptē, bet es viņu aizmirsu pielikt un arī jums rekomendēju aizmirst - domāju, no tā saldējums necieta, kļuva vieglāks, čaganāks un liesāks)



Izklāj 9" pannu ar cepampapīru un noliec malā.

Puto olu baltumus, pakāpeniski palielinot ātrumu un piešaujot 1/3 tases cukura. Puto tikmēr, kamēr labi stingrs un veido "kalnu smailes". Pārlej citā bļodā un atliec malā.

Puto saldo krējumu, bez cukura, vidējā ātrumā, kamēr labi stingrs un veido smailes. Pārliec lielā bļodā un atliec malā.

Puto olu dzeltenumus kopā ar no vaniļas pāksts izkasītām sēklām, vaniļas ekstraktu, atlikušo cukuru. Puto, kamēr masa kļūst gaiša un viegla, un divkārt palielina apjomu, tas būs apmēram 3 minūtes. Tad iemaisi svaigo sieru. (Aizmirsti, neiemaisi!)

Tagad ļoti uzmanīgi iemaisi saputoto olu dzeltenumu masu saputotajā krējumā, iecilā saputotos olbaltumus. Receptē teikts - maisa, kamēr masa nav strīpaina, bet manuprāt drīkst palikt drusku neviendabīgs, būs tikai interesantāk. Ļoti jāuzmanās, lai nenoplacinātu putas.

Ielej ar cepampaīru izklātajā dziļajā panniņā (vai citā piemērotā traukā, kas pietiekami liels, lai sadējuma biezums nesanāk vairāk par kādiem 8 cm), Ieliec saldētavā un turi, kamēr ciets, apmēram 4 stundas. Bet var atstāt arī līdz nākamai dienai. Ieteicams, lai saldētavā nav pārāk zema temperatūra.

Nenormāli garšīgi.

Var taisīt visvisādas variācijas. Man bija dažas zemenes, tās iekūku olu dzetenumos - un visam bija tāda maiga, bet jūtama zemeņu garša. Zemenes varētu likt arī vairāk - tad būtu īsts zemeņu saldējums. Var likt arī citas ogas, var nelikt neko, var piespiest citrona sulu, var iekult kakao, var .... kas vien jums nāk prātā. Tas, ko gribat pievienot, jākuļ iekšā tais olu dzeltenumos, jo putukrējums vai olbaltumi ar piedevām vienkārši neputosies (ja nu kāds to nesaprot).

Pasniegt arī var ar jebko. Svaigām ogām, visādām mērcēm, ar kāda alkohola uzšprici u.t.t.

Pašlaik šim te ir sākusies īstā sezona.

Tags:

Comments

[User Picture]
From:[info]str
Date:27. Maijs 2011 - 20:59
(Link)
mellenes, avenes ir uz urrā:)

/ vēl man ir variācija- olas aizvieto ar banāniem- blenderētiem, arī gardi
[User Picture]
From:[info]blond
Date:27. Maijs 2011 - 23:13
(Link)
Varu iedomāties.
Powered by Sviesta Ciba