besī

« previous entry | next entry »
Feb. 28., 2021 | 01:20 pm

Dažreiz man liekas, ka LV (nosacīti publiskajā) telpā esmu retā, kas pārstāv jau tā nelielo bariņu "covid pastāv un tas ir traks vīruss un mums ir jāsadarbojas un jāaizsargā viens otru, bet lokdauni un vakcīnu pases nav un nevar būt ok, un vispār mums vajadzētu satraukties par covid politikas atstāto medikalizācijas pakāpi uz mūsu (sa)dzīvēm". Vairums cilvēku galēji ieiet vai nu noliedzējos, vai kaut kādos fakin kreizī "mēs gribam lokdaunu un policiju ielās, vakcīnu pases ir foršas (intelektuālais fantāzijas vingrinājums), pofig par nevienlīdzību, ko tās palielinās" (un nē, tās nav kā dzeltenā drudža vakcīnas, jo tās ir plaši pieejams arī t.s. ekonomiski noplicinātās valstīs). Viens Lielbritānijas jurists, piemēram, bija gadu sekojis līdzi, kā vienas mājsaimniecības un pārvietošanās ierobežojumi dažādos aizliedz, tad atkal nedaudz atļauj, tad atkal faktiski aizliedz seksuālas attiecības starp cilvēkiem, kas nedzīvo vienā mājsaimniecībā (ban on sex, tā viņš teica). Kalifornijā savukārt vietējais štata cdc ir izstrādājis, I shit you not, vadlīnijas seksuālām attiecībām covid laikā, katrā otrajā teikumā atgādinot, kas all sex counts as unsafe distance... Citi epidemiologi un ārsti savukārt (Lielbritānijā) pilnīgi bez jokiem iesaka regulāri anāli testēt (anal swabs) asimptomātiskus bērnus un pusaudžus, jo anālie testie daudz precīzāk par rīkles/degunu dobumu testiem nosaka asimptomātiskos gadījumus - kaut kas prātam neaptverams. Un tad vēl ir tie, kas domā, ka ir iespējams zero covid un to turpina salīdzināt ar to, kā savulaik tika izsnīcinātas bakas (tas nekas, ka pilnīgi cita slimība un ka erradication prasīja 20 gadus, tas pofig), un principā saka, ka mums vajadzētu turpināt ierobežojumus, ieskaitot ik pa laikam ieiet lokdaunā, kamēr nebūs izskausts pēdējais covid piliens (nevis, kamēr varam nodrošināt, ka no covid nemirst un neslimo smagi)... es pat nezinu, ko lai par šo saku - nevaru saprast, vai tie cilvēki patiešām tic tām muļķībām vai izmanto šo laiku, lai pelnītu sev klikšķus un uzmanību. Manuprāt, Eric Feigl-Ding publiskajā telpā ir viens no kaitīgākajiem īpatņiem: viņš principā nodarbojas ar sišanu kulakā, fearmongering un, gada griezumā skatoties, progresīvi debilāku argumentu veidošanu. Un, kad redzu, ka cilvēki saka, "jā, es gribu policiju ielās un pilnīgu lokdaunu", man nav skaidrs, no kurienes šī mīlestība pret šādu apšaubāmu politikas virzienu (jo kopumā kaitniecisku (kaitē visiem), turklāt šķirisku (no vīrusa pasargā tikai ofisa un tam pielīdzinātos cilvēkus, bet ne pārējos; turklāt "īstie" lokdauni, kas neļauj iziet no mājas svaigā gaisā kā tas bija pirms gada UK - tādus neattaisno nekas) rodas. Mēs stipri par maz domājam un runājam par to, kādas sekas šis laiks atstās (kā nedrošību par nodarbinātību turpmāk izmantos darba devēji, kas šajā laikā notiek ar 'kinship ties', kas notiek ar citu slimību saasinājumiem, kādas sekas atstāj pārvietošanās ierobežojumi, ko vakcīnu pases nodarīs imigrantiem.... utt. utjpr).
Vārdu sakot, man riebjas šis laiks arī tāpēc, ka cilvēki ir pieņēmuši un praktizē radikālismu vienā vai otrā formā un reti kurš (LV info telpā (no otras puses - LV nav bijusi ekstrēmākā un stulbākā savās rīcībās)) runā par to, ka jau gadu ir aizliegtas attiecības, kas nenes peļņu, proti, viss, kas nav ekonomiskā aprite (izņemot tūrismu un kultūru), patiesībā cieš vēl vairāk, turklāt ir nesamērīgi (proti, tas diemžēl bija paredzams, jo atkārtojas visās krīzēs, bet bija instrumenti, kas būtu palīdzējuši to mazināt) radīta un saasināta nevienlīdzība, līdz ar to, jā, es atļaušos teikt, ka šī ir visai fakin milzīga humānisma krīze.
Es šoreiz negribu iesaistīties diskusijās, jo esmu nogurusi un apmēram zinu, ko lielākoties dzirdēšu - to pašu, ko dzirdu visu laiku. Sorry par to. Un ir arī baisi kaut ko rakstīt publiski, jo uzreiz taču izģērē, turklāt, ņemot vērā, ka daudzu cilvēku lasītprasme arī ir vāja, es ļoti negribētu, lai ko tādu izmanto covid noliedzēji un foliija cepurīšu nēsātāji. Man pietrūkst domubiedru LV. Paldies dievam, esmu pa šo laiku atradusi starptautiskajā vidē "intelektuāļus" (diezgan riebīgs vārds, ne?), tostarp epidemiologus, antropologus un sabiedrības veselības cilvēkus, kuri domā līdzīgi un tas man liek justies par kriksīti mazāk nepareizai un vientuļai, bet LV info telpu es īsti vairs nevaru izturēt, ir baigais nogurums.
Tags: ,

Link | Add to Memories