black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2023-05-28 17:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
trū sajenc
"After analyzing the contents of over 1,200 ancient graves from seven sites in central Europe, the authors of the new study determined that up to 10 percent may have belonged to non-binary individuals."

https://www.iflscience.com/non-binary-people-existed-in-prehistoric-europe-burial-site-study-suggests-69102

Visu pirms: jau pati ideja paņemt mūsdienu trendu un to projicēt uz senajām kultūrām ir ļoti adekvāta un ir pelnījusi uzslavu. Kā arī skaidrs, ja sieviete ir jājusi ar zirgu, nēsājusi zobenu vai cirvi un bijusi karotāja vai, ja pie viņas ir atrasts zvejas āķis, tad viņa nav sieviete, bet gan non binary vai vismaz trans-masc kā minimums - loģiski. Kā arī, lai noteiktu kā šīs senās personas identificējās, arheologiem vajadzēja noskaidrot šo cilvēku bioloģisko dzimumu - ko viņi izdarīja un paprasīt šīm personām to izvēlētos vietniekvārdus, ko viņi nevarēja izdarīt. Vadoties pēc dzimšu doktrīnas, arheologi tomēr nedrīkstēja patvaļīgi pieņemt kāda dzimti, viņam nepajautājot. Tāpēc nākas secināt, ka aptuvenais non binary personu skaits apbedījumos varētu būt no 1 līdz 1200.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divas_zosis
2023-05-28 19:43 (saite)
zinātnieki kā maukas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-05-28 22:59 (saite)
zoss kā zoss

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2023-05-28 19:45 (saite)
No nulles līdz nevienam, kādam varbūt bija garīgās slimības, tas gan var būt.

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2023-05-28 23:00 (saite)
/Kā arī skaidrs, ja sieviete ir jājusi ar zirgu, nēsājusi zobenu vai cirvi un bijusi karotāja vai, ja pie viņas ir atrasts zvejas āķis, tad viņa nav sieviete, bet gan non binary vai vismaz trans-masc kā minimums - loģiski./

šitas tak ir izteikts seksisms, kaut kas no baznīcas līmeņa trdicionālajām vērtībām :D

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?