Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

9. Jan 2017

15:36

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Beidzot nopirku dzirnaviņas, varu atkal pēcpusdienā iešaut divus malkus preso. Puse no baudas ir to darīt neapsēžoties. Visādas lates un kafijas ar zefīra salām prasa kādu brīdi, espreso šajā ziņā ir brīnišķīgi īslaicīgs - pilnīgs pretstats tējai.

(4 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]chaika
Date:9. Janvāris 2017 - 16:22
(Link)
kafijas dzirnaviņas? Ar roku griežamās? ari pat ieteikt - parcik?
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:9. Janvāris 2017 - 16:34
(Link)
nē, elektriskās.
ieteikt - tikai ar koniskajiem....saka "diskiem", bet nekādu disku tur, saprotams, nav. viens konuss ievietots otrā, viens pret otru. izskats un funkcijas - pēc patikas, bet darbības princips šāds.

šāds princips ir arī vienreizlietojamām garšvielu dzirnaviņām, tik tur ir plastmasa, nevis metāls.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:10. Janvāris 2017 - 12:14
(Link)
Padalīsies, kādu modeli nopirki? Es tā kā padomāju, ka vajadzētu reiz pāriet uz pareizām dzirnaviņām (mums ir parastās, ar asmeņiem), bet skaitās, ka labām dzirnaviņām jābūt dārgām, nav tik skaidrs, cik tieši :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:11. Janvāris 2017 - 00:16
(Link)
skai iz ze limit )
ja nav superpuper espreso dampja kam vajag dzirnas kas maļ tikai espreso malumus un pa laikam gribās pārslēgties uz presi, vai bērt konusā, kannā - jāņem universālās, ~100-200 robežās. graef800/900-tie vai stollar820, piemēram - širpotrebs, protams, bet salīdzinot ar propelleru - diena pret nakti. tie visi ir nespecializētie aparāti mājas vajadzībām.

es pat laikam skatītos uz graef800/802 vai graef900, kam var memorizēt x1 un x2 porciju pogas, bet visiem var malt uz aci.
bija liela atlaide stollaram, tāpēc paņēmu to jo liekas ērtāka izbirušās kafijas novākšana, par standarta cenu - nezinu vai ir vērts.

beigu beigās lomu spēlē arī cik daudz ir vietas, augstums, tīrīšanas ērtums (un tas ir jādara regulāri), vienam patīk pogas, citam slēdzis, kādam principiāli patīk graef maluma regulējuma veids, citam nē.
kur to noliks, kurā pusē vairāk brīvas vietas, un vai ir ērti piekļūt pogām/slēdžiem. nianses, kas reizēm paslīd garām un lēni indē dzīvi, vai pēc laika kļūst par ieradumu.
(Reply to this) (Parent)