Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

2. Jan 2017

18:30

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Sāksim gadu ar prātojumiem par žeņšeņa tēju. Cik saprotu, cilvēki to dzer izteikti saldenās garšas dēļ. Un tāpēc, ka zeņšeņš esot....skaitoties veselīgs. Esmu vienreiz dzēris, man pašam vairāk patīk šena neuzmācīgais fona saldenums, ja tā to varētu nosaukt. Bet žeņšeņš dabā esot rūgtens, un tāpēc tā pulveri sajauc ar lakricas(?) ekstraktu (to vēl izmantojot klepus sīrupos), lai masa saķep apkārt uluna bumbulīšiem. Par ārstniecīgo runājot - Āzijas ŽŠ samazinot asinnspiedienu, bet Amerikas - nemainot to (citur gan raksta, ka paaugstinot, bet es domāju, ka nepareizi interpretē rezultātus). Kuru izmanto tējas gatavošanai? Droši vien - lētāko, un es nezinu, kurš tas ir, bet esmu redzējis aprakstos ka izmantots Amerikas. Par citiem ārstnieciskiem aspektiem nespēju runāt - neesmu ne mediķis, ne farmaceits. Paskatoties cenu, es varbūt dzertu žeņšeņa tēju no pārbaudītiem vendoriem, bet kategorijā 250gr/eur6 es tomēr izvēlētos jebko no dr. Tereško piedāvājuma - būs lētāk un veselībai noteikti labāk, turklāt nav jāgaida paka vairākas nedēļas. Vai aizietu uz Viņa Gaišības sporta klubu, galu galā.

(2 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]bozena
Date:2. Janvāris 2017 - 20:03
(Link)
Skatos, ka esi tēju specs. Man ļoti garšo rooibos. Nu tā, ka kaut visu dienu varētu dzert. Palasīju, ka nekas slikts nav, nu apmēram kā vīnogu lapas apliet. Tā varētu būt?
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:2. Janvāris 2017 - 20:19
(Link)
nē, specs neesmu. domāju, ka saprātīgos daudzumos saprātīgi ilgi dzert var daudzas tējas.
roibušā nav kofeīna - ja tas ir arguments. ja garšo - tas noteikti ir rādītājs. un viss iet pa posmiem - te ļoti garšo tas, te atkal kas cits ))

(Reply to this) (Parent)