Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

3. Aug 2016

11:09

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Mūžu dzīvo - mūžu mācies. Līdz šim es nezināju, kā garšo uluns, jo aplēju to ar pārāk vēsu ūdeni (kautkur 85-90C). Ir maldīgi domāt, ka labas tējas ir jāaplej tikai ar mērenas temp. ūdeni (nu, tā kā neapsvilināt, nesabojāt garšu). Tas ir spēkā ar baltajām tējām, bet uluns atveras pie temperatūras. Izlasīju, ka audzēšanas reģionos to aplej pat ar verdošu ūdeni. Un te ir nianse - sliktas tējas pie pārāk karsta ūdens vai pārāk ilgas ievilkšanās laika aiziet rūgtumā un zaudē arī to garšu, kas tām bija, bet laba tēja nekļūst rūgta. To var pārvilkt, protams, bet garša ir pavisam savādāka.

(4 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]barbala
Date:3. Augusts 2016 - 11:30
(Link)
Turpini, lūdzu, turpini blogot par tēju, kā kafijas atmetējai mani ļoti interesē šī noslēpumainā pasaule. Šobrīd nespēju redzēt savu esmi bez ķīnas zaļās.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:3. Augusts 2016 - 11:35
(Link)
ķīnas zaļās, tas ir kā pateikt sporta apavi vai peldbrilles.

šobrīd man ir skaidrs, ka īsā laikā visu to apjuomu ir grūti pat nogaršot.
bet nedrīkst nolaist rokas!
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:5. Augusts 2016 - 11:13
(Link)
Sāpe un smeldze apstāklī, ka iepakojums ir bez neviena paša latīniska vai citādi transkribējama burta, tas paliks noslēpums uz mūžu, uz mūžu. mēģināšu gan caur google attēlu meklēšanu, bet vai jī mani nepiemānīs, nezinu. Strebju skābu kafiju un ilgojos pēc kārtīga šaujampulvera tējas.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:5. Augusts 2016 - 11:38
(Link)
man pārdevējs uz sampliem uzlīmējis saprotamus uzrakstus, lai varētu saprast, ko pasūtīt nākamreiz - e-bodē ir ar latīņu burtiem.
(Reply to this) (Parent)