Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

27. Aug 2015

20:46

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Šodien kāds fāters ar bērnu krēsliņā aiz sevis straujā pagriezienā brauca pretī tieši pa vidu. Ieraugot mani (surprise!), rāva stūri pa labi. Ceru, ka viņam vismaz nav auto.

Tālāk, jau taisnā gabalā, pretī brauca divas pusaudzes; tā kura brauca celiņam pa vidu, skatījās telefonā ko turēja rokā. Pie mājām divi pavisam mazi meitēni savus riteņus noparkojušas tieši šķērsām celiņam, turpat uz celiņa kaut ko pētīja telefonā.

Iešu parunāt ar parakītiem, visnotaļ saprātīgām radībām.

(4 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:27. Augusts 2015 - 21:33
(Link)
mani šodien ielīksmoja velosipēdists, kurš izrāpies ar savu transportlīdzekli no vilciena, tur arī to nostutēja šķerseniski peronam un netraucēti uzsāka pļāpāt pa telefonu, pārējie izkāpušie pasažieri, viņaprāt, mierīgi var pārvietoties pa sliedēm...
(Reply to this)
From:[info]sii
Date:27. Augusts 2015 - 22:08
(Link)
Paturpinot par tēmu:

Stāvu pie sarkanā uz ietves, kura tieši aiz manis beidzas, t.i., vienīgais virziens ir pāri ielai. Tuvojas meitene uz velo un ar telefonu pie auss. Tā kā pieņemu, ka arī mērķēs pāri ielai, neliekos traucēties, domāju - stāvēs aiz manis vai piestumsies blakus. Tak nē - apžonglēja man apkārt, nokratījās pāri apmalītei uz ielas (jo pie tā visai šaurā pazeminājuma jau stāvu es), es jau paspēju padomāt, ka vienk šaus pāri pie sarkanā, bet, nē, izrādījās - ar plašu loku izbraucot līdz pusbrauktuvei iegriezās attiecīgajā ielā, kur īsi pēc viņas no krustojuma pie sava zaļā iepļāva auto, un tā arī aizbrauca viens aiz otra pretī saulrietam.

Brauc jauniete uz velo, jaunēklis uz skrituļslidām. Tā kā ne gluži blakus, ne īsti viens aiz otra, bet vismaz šauri sarūmējušies, bet tad pēkšņi jaunēklis ķeras un grābjas tai meičai sānos, sak, lai šī šo pavelk, bet šī sāk spiegt, velo stūre tiek raustīta līku-loču, un kuru gan tur interesē, vai kāds jau gadījumā nav uzsācis apbraukšanas manevru brīdī, kad šiem tur sākas amzieris ar spiegšanu un zvalstīšanos.

Slāj gājēji (divi pēc kārtas ar puskm atstarpi) pa celiņa velo daļu, ieurbušies savos telefonos, tā ka vispār neredz neko pat tad, kad pietuvojies jau teju degungalā.

Četru jauniešu kompānija - ar velo, ar skrituļdēļiem. Izretojušies kā platumā, tā garumā. Vienu apdzenu, grasos apbraukt nākamo, kad apdzītā sāk kaut ko klaigāt, lai sasauktu apdzenamo (ne par apdzīšanas tēmu, bet ieraudzījusi uz ielas garām pabraucam kādu tur mašīnu), apdzenamā atskatīdamās sāk līku-loču "streipuļot", paralēli vēl, izrādās, tur pie auss telefonu, abas saklaigājas, neviens vispār neliekas traucēties, ka tur pa vidu es un tā kā acīmredzami grasos tikt garām, tur visiem svarīgākas lietas kārtojamas.

Iela perifērijā. Braucu pa pareizo brauktuves pusi kā pieklājas, tieši ripinu lejā no tāda neliela stāvumiņa, kad skatos - brauc pretī viens uz velosipēda pa manu pusi, turklāt vēl vispār neskatās uz priekšu, bet, galvu aizgriezis, blenž krūmos, velo attiecīgi arī neiet diezko taisni, bet ļogās galvai līdzi.

Veloceliņš. Krustojums, kur sastopas ļauži ar dažādām interesēm - kāds gribēs turpināt ceļu pa veloceliņu, kāds, tikko ielai pāri ticis, gribēs nogriezties, kāds stāvēs, lai tiktu pāri ielai citā virzienā, nu, vārdsakot, tāda pabieza vieta. Tieši kā radīta divām dāmām-arī-velosipēdistēm, lai tādā vietā pastāvētu uzveloceliņa un gremdētos aizrautīgā sarunā.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:28. Augusts 2015 - 10:52
(Link)
Tev vismaz ir pie velo piestiprināta hokeja fanu taurīte?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]sii
Date:28. Augusts 2015 - 11:50
(Link)
Nē, patiesību sakot, man pat zvaniņa nav. Lai gan pēdējās nedēļas laikā esmu sākusi apsvērt tā iegādes domu.
(Reply to this) (Parent)