Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

5. Aug 2014

22:03

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Nezinu, kā par to uzrakstīt bez patosa, bet man ir sajūta, ka šobrīd Ukrainā izšķiras lieli notikumi. Es nejūtos īsti piederīgs nedz Eiropas vidusslānim, nedz arī Ukrainai, bet mani satrauc tas, ka šodien Rīgā neslēpjoties vāca naudu dirkinu atbalstam. Lasot ziņas par ukraiņu veiksmēm un nedienām, ir kautkāds priekšstats ka viņiem tur ne tuvu viss ir ideāli, bet aizķēra info par brīvprātīgo bataljonu АЙДАР. Krievijā par viņiem raksta карательный батальон "Айдар", propa labākajās tradīcijās. Skaidrs, ka ukraiņi cīnīsies, ja veidojas brīvprātīgo vienības, tas ir pa īstam. Es nevienu neaģitēju, vienkārši izdomāju kā es varu balsot šajā sakarā.

Sieviete, kas zaudējusi jaunāko dēlu. Людмила Менюк: Старший сын и муж тоже записались добровольцами. Но если не станет моих мужчин, в солдаты придется пойти мне.
http://gordonua.com/publications/Mat-pogibshego-boyca-batalona-Aydar-Esli-ty-vovremja-ne-zabral-trup-budut-otrezany-ushi-vykoloty-glaza-za-eti-trofei-naemnik-poluchit-500-34971.html

http://aydar.com.ua/


Основатель Фонда помощи стране "Крылья Феникса", собравшего для украинской армии почти 30 миллионов гривен, рассказал изданию "ГОРДОН", что, на его взгляд, способно остановить путинскую агрессию, как он вывез из окружения 80 раненых бойцов и почему отказывается идти в политику.
http://gordonua.com/news/separatism/Volonter-Biryukov-Feniks-CHem-bolshe-grobov-budet-poluchat-Rossiya-tem-bystree-ot-Ukrainy-otstanet-Dlya-lyuboy-materi-svoy-rebenok-dorozhe-Putina-35469.html

http://wings-phoenix.org.ua/

(2 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]pirx
Date:6. Augusts 2014 - 11:47
(Link)
Ukrainā izšķiras lieli notikumi. Ukraiņi šobrīd veidojas kā nācija un Ukraina kā valsts.

Mums, Latvijā, ir grūti saprast, kāds pizģec tur darījās (un joprojām darās). Sovoks diezgan pamatīgi bija tur pastrādājis un iznīcinājis gandrīz visas nacionālās identitātes pazīmes. Ukraiņi (neskaitot rietumus) principā nezin, kas ir viņu tradīcijas utml. un tikai tagad sāk tās apgūt un atjaunot.

Nu kaut kā tā. Darbā slikti rakstās, piedod, ja pārāk nesakarīgi un ar patosu sanāca.
(Reply to this)
From:[info]ritvars
Date:6. Augusts 2014 - 21:38
(Link)
Jā, šobrīd Ukrainā izšķiŗas lieli notikumi. Es teiktu, kontinenta nozīmes. Un Putins atkal ir tās pašas izvēles priekšā kā pēc Krimas sagrābšanas un kā pēc Maidana uzvaras.
(Reply to this)