Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

25. Maijs 2014

07:57

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Karsti, ja? Nevajag pa dienu apkārt bizot, ja ir iespēja. Izkustos no rīta un vakarā, bet pa dienu daru darbus. Tad vēl izrādījās, ka laptops var tikt izmantots pastāvīgam darbam, tikai vajadzēja atrast kasti, uz kuras to novietot un piespraust klaviatūru. Pagaidām ir pagaidu, bet tūlīt nopirkšu citu. Tas nemaz nav tik vienkārši, jo klaviatūru ir daudz veidu - kompaktās, pilnās, ar dažādām slēdžu konstrukcijām, ar īso un ļoti īso taustiņu gājienu, izgaismotās un ar roku sildīšanu, nemaz nepieminu taustiņu skaitu un papildtaustiņus picas pasūtīšanai utt. Beigu beigās sapratu, ka galda klaviatūrai man patīk, ja tā ir pilnā, ar pusprofila taustiņiem bet ne zemprofila ar ļoti īso gājienu, ka enter taustiņam jābūt reversā r veidā (vispār ir kautkādi apzīmējumi trim galvenajiem enter taustiņa veidiem?) lai aizsitot garām apostrofam trāpītu pa zīmēm nevis enteru, ka funkcionālie taustiņi ir atdalīti no pārējiem ar brīvas vietas joslu, kaut gan paši tie varētu būt vai nu pilnizmēra, vai pusizmēra. Un nekādu multimēdiju taustiņu, arī ne skaļuma vai sleep/off. Gandrīz nosvēros par labu A-shape eksperimenta vārdā, bet žēl ka neatradu tādu ar tikai angļu burtiem - nosvēros par labu tradicionālajiem kvadrātveida taustiņiem bet bez diviem burtiem uz katra, protams, ka rakstu pēc izjūtas bet viens burts izskatās tīrāk un glītāk, tuklāt krievu klaviatūras izkārtojumu es nepārzinu, vieglāk ir tranlit.ru un tmldz. un citās valodās vieglāk ir pārtulkot.

Vēl nopirku mazas galda tumbiņas, jo mūzika laptopa iebūvētajos izrādījās pārbaudījums pat man, zvērinātam antiaudiofīlam, kas līdz šim pie galda ir izticis ar monitora iebūvētajiem skaļruņiem (pieliecos, lai izvairītos no lidojošiem tomātiem). Izrādās, mūsdienās mazjaudas tumbiņas kurbulē caur USB vadu, sava barošana ir sākot tikai no noteiktas jaudas. Fona nav, par ko sūdzas citu tumbiņu pircēji, acīmredzot tas atkarīgs arī no kompja iekšām. Var izvēlēties korpusa materiālu - plastmasa vai skaidu plāksne, interesanti, vai tas ko ietekmē šajā cenu diapazonā. Tā kā man uz galda un tuvākajā apkārtnē nav vietas nekam daudzmaz pieklājīgam, tad vadījos galvenokārt pēc izmēriem un pieejamības tuvākajos veikalos, bet jāsaka, ka atšķirība starp laptopa nīkulīšiem un ārējām ir ļoti labi dzirdama pat man. Kas arī bija jāiegūst.

(3 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]phz
Date:25. Maijs 2014 - 19:56
(Link)
Galvenie 2 enter veidi, man šķiet, saucas «British and American keyboards», citi izkārtojumi jau līdz mums parasti neatklīst. Es gan balsoju par amerikāņu variantu, patīk garais bekspeiss.

Kādreiz arī domāju, ka multimēdiju taustiņi ir ļaunums, bet tad atklāju, ka pause/play mūzikas atskaņotājam uz atsevišķa taustiņa ir ļoti ērti, piem., gadījumā, ja kāds ļoti grib izteikt savu viedokli, bet tev, iegrimušam mūzikas skaņās, ir grūtības to saklausīt :)
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:25. Maijs 2014 - 22:11
(Link)
bet tur jau visiem ir garais bkspc!

sanāk, ka man patīk UK variācija, bet MM pogas, 1kārt, ir uz laptopa, 2. kārt, patīk tas ka uz ārējās nav pārāk daudz otršķirīgu pogu, kuru veiksmīgs novietojums būtu atsevišķā saruna.

kolēģis klavieres off pogu esot aizlējis ar betonu, lai netraucē strādāt, aizkaitināts pat necentās atslēdz softiski :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]phz
Date:25. Maijs 2014 - 22:22
(Link)
Jā, mans novērojums tomēr nav pārāk precīzs. Ar lielo Enter un mazo backspace, kur slīpsvītra ir pārcelta uz augšu, šķiet, ir krievu izkārtojums, jo angļiem tur nāk klāt vēl daži brīnumi. Un visloģiskāk, protams, arī iznāk, ka pie mums populārākās ir krievu un amerikāņu.
(Reply to this) (Parent)