Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

8. Okt 2013

08:05

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Personificētie labumi no korporatīvās vides paplašinās uz sabiedrisko sektoru, man šķiet, ar to daudz kas tiek pateikts. Tagad tev ir jābūt deklarētam, bet paga, šodien nekas taču netraucē piedeklarēties, dabūt braukšanas doķus un deklarēties atpakaļ uz Lejasminkāniem, ja tā ir principa lieta. Nākotnē tas varētu mainīties - kad visādi ierēdņi un pat biļešu kontrolieri onlainā redzēs, kur šobrīd ir deklarējies konkrētais cilvēks. Pietiek izmainīt deklarēšanās likumu (šķiet, mainīt to fundamentāli), lai no kontaktinformācijas deklarēšanās kļūtu par piederības zīmi, kuru iegūst vienreiz un uz mūžu, mainot varbūt tikai vienu reizi. Nē, nevajag nevienu turēt saslēgtu, vienkārši vajag iedarboties ar noteiktiem līdzekļiem, ar labumiem un privilēģijām un labais cilvēks dara to, kas viņam sanāk vislabāk - iekārto savu dzīvi tā, lai labāk. Zvēr uzticību stiprākajam, jo tas par viņu gādā labāk un vēl sola sargāt, pretī dodot mazos noslēpumus - par sevi un varbūt, nu ļoti reti, arī par citiem. Tas viss jau ir bijis un būs vēl, un viduslaiki turpinās, gluži kā Strugacku stāstā.

(3 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]aivars
Date:8. Oktobris 2013 - 09:57
(Link)
Daudzās Eiropas valstīs ir daudz stingrāki deklarēšanās likumi. Piemēram, Vācijā, mainot dzīves vietu, mainās arī automašīnas numurs. Kad dzīvoju Šveicē, deklarētā dzīvesvieta bija pats, pats galvenais un šis dokuments bija jārāda visur un vienmēr - bankā, vilciena biļetes abonementus pērkot, principā jebkur. Ja mums LV ieviestu Šveices kārtību, kur katra pašvaldība nosaka ienākumu nodokļa apmēru (tas blakus esošos miestos var no 2-10% mierīgi svārstīties, būtiski ietekmējot cilvēku algu "uz rokas"), tādējādi pievilinot iedzīvotājus dzīvot pie viņiem, tad nezinu kāds cepiens LV sāktos. :)
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:8. Oktobris 2013 - 10:40
(Link)
Būtu dīvaini ko tādu darīt tikai vienuviet - tikai Šveicē vai tikai Latvijā, saprotams, ka jāaptver vismaz lielākā daļa.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:8. Oktobris 2013 - 11:23
(Link)
Jāatcerās gan, ka Šveices kantoni ir nedaudz savadāka lieta par Latvijas pašvaldībām.
(Reply to this) (Parent)