Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

30. Apr 2013

22:07

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Ar mani viss ir OK. Uz darbu eju kājām. Joprojām plānoju, ko darīt ar pudeļu sitējiem - jaunā darba versija ir likums, kas lēto alkoholu paredz fasēt tikai plastmasas pudelēs (nepārdot vispār jau nevar, jāpilda valsts budžets). Nesen guvu apstiprinājumu savai intuīcijai - izrādās, biezpiens ar ceptiem sīpoliem ir nevis gastronomiskā šizofrēnija, bet sens ēdiens tagadējās Latvijas teritorijā (es zināju, es zināju!). Ieliku burkā siļķes gabaliņus eļļā, bagātīgi apkaisot ar sinepju sēklām un vienu lauru lapu - redzēsim, kas sanāks. Tad vēl par seriāliem - ir feini skatīties tādus, kas jau beigušies, nav tās sēriju un sezonu gaidīšanas. Izlasīju vienu no Svarīgajām Patiesībām - nevajag censties, lai viss apkārt būtu nevainojams - pietiek, ja lieta vai notiekošais kaut mazliet iepriecina vai noder. Palīdz, vai ziniet.

(5 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]watt
Date:1. Maijs 2013 - 20:08
(Link)
valstīs ar depozīta sistēmu sist pudeles ir izšķērdība: alus = 70 centi, pudeles depozīts 25 centi.

vienīg visādi šampanieši un vīni neapliekas. vai sasitas vīna pudeles ir aktuāli?
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:2. Maijs 2013 - 07:24
(Link)
man aizdomas, ka pudeles sitošā publika rīkojas ārpus loģikas likumiem.
vīna nē, manuprāt, sit 0.5 šņabja un 0.3 lifestyle šmigas pudeles.

bet tā jā, depozīts uzlabotu situāciju arī tādejādi, ka pamestās nesasistās pudeles kāds rūpīgi savāktu un nodotu.
patiesībā, pieņemt varētu arī sasistas pudeles, ja savākts tikai stikls (bez smiltim, šķembām) - droši vien teh. process to pieļauj, tāpat taču smalcina.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]watt
Date:2. Maijs 2013 - 16:22
(Link)
tehniski, jāvar nolasīt svītru kods no etiķetes.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:2. Maijs 2013 - 16:57
(Link)
Tehniski, tur nav tālu līdz formālismam - piem. pudele sasista trijās daļās, viegli saprast ka tā ir pudele, bet svītru kodam trūkst malējā svītriņa. Vai divu pudeļu lauskas, kuru kopējais svars atbilst vienas pudeles svaram. Pieņemt? Nepieņemt? Vai arī cits stikls, kas sastāva ziņā ir tā pati pudele, bet plakanu lausku veidā. Nosver - svars atbilst. Bet par tā pārstrādi pudeļu fondā neviens nav iemaksājis un ko - pieņemt, nepieņemt, no pudeļu pieņemšanas sūtīt uz jebkāda stikla pieņemšanas vietu?

Šādu sistēmu ir viegli izveidot smagnēju un mazefektīvu, līdzīgi kā ar gājēju celiņiem mikrorajonos - arhitekts izplāno smuki un ar taisniem leņķiem, bet cilvēki iet pa zālienu, jo tā ir īsāks ceļš.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]watt
Date:2. Maijs 2013 - 17:18
(Link)
t.s., "nepieprasītā" depozīta nauda tiek izmantota sistēmas uzturēšanai. ja kods nelasās, zudusi naudiņa.
tāpēc pircējam ir liels stimuls etiķetes neknibināt, bet bundžiņas saudzēt lai nesaņurcās!

a, par stikla pudelēm sameloju, te 8 centi tikai depozīts. plastmas pudeles un alumīnija bundžiņas = 25 centi. jo dabu piedraņķē vairāk. tā ka pudeles sist tas principā nebremzē, izņemot ka kautkāds stimuls tās uzlasīt ir. plastmasas pudeles būtu īsta zelta bedre, bet vot ar uguni neuziet :)
(Reply to this) (Parent)