18:23
Sarkanos sīpolus nomizo, sagriež plānos gredzenos. Apslaka ar citrona sulu, ar plaukstu nedaudz paspaida, pamaisot, lai vienmērīgi iesūcas. Agrāk izmantoju ābolu etiķi, bet tagad vairs nē. Labi sanāk arī ar japāņu plūmju etiķi (bodē vairs nemanu), bet tagad izmēģinu ar citrona sulu. Šķipsna cukura, sajaucam, ļaujam izkust. Šļakata balzāmiskā etiķa, sajaucam. Tad uzmaļam virsū mīļākās garšvielas, piem. piparus un sajaucam. Šodien atvēru gatavo maisījumu - triju veidu pipari, grauzdēts kumins (jā! jā! un vēlreiz - jā!), kaut kas vēl tur ir, bet izteiksmīgā un svaigā smarža liecina, ka šis būs kārtējais favorīts. Maļam virsū, sajaucam, ļaujam ievilkties, kamēr gatavo pamatēdienu. Labi, eju nogaršot.
taisi cik gribi, bērns viens pats noēd pusi.
| From: | blond |
Date: | 28. Oktobris 2012 - 20:34 |
---|
| | | (Link) |
|
Mēs līdzīgi gatavojam sīpolus. Gan kā piedevu pie pamatēdiena, gan, ko likts salātos.
Līdzīgi? Bet pastāsti par saviem knifiem, tev vienmēr ir kas interesants.
| From: | blond |
Date: | 28. Oktobris 2012 - 20:56 |
---|
| | | (Link) |
|
Šoreiz mums ir daudz vienkāršāk - citrona sula, drusku sāls, drusku cukura. Bez kādām garšvielām. Iemarinējas jau ļoti ātri.
| From: | blond |
Date: | 28. Oktobris 2012 - 21:14 |
---|
| | | (Link) |
|
:)
jā, bet rotas var to atsvaidzināt