Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

10. Mar 2006

22:57

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

"Savukārt Piebalgs uzsvēra, ka Latvijas valdībai ir jānovāc birokrātiskie šķēršļi, kas kavē latviešiem atgriezties mājās un sākt savu uzņēmējdarbību."

Savukārt es gribētu uzsvērt, ka Latvijas valdībai ir jāpieņem likums, kas aizliegtu izdarīt stulbus secinājumus.
99.8% no tiem kuri ir aizbraukuši, nemaz negrib Latvijā nekādu biznesu, viņi grib vienkārši atvirpot savas 8 stundas par noteikto taksi plus pārējās par dubulto tarifu, un vakarā nodoties sadzīviskām vājībām un brīvdienās doties pirkt kārotos labas dzīves simbolus, maksājot kešā, nevis uz gadu atdodot dvēseli augļotājiem, kā tam būtu jānotiek Latvijā.

(2 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]watt
Date:11. Marts 2006 - 09:39
(Link)
grib vai negrib, secinājums ka aizbrauc cilvēki kam piemīt tāda lieta kā paša iniciatīva, nav nemaz tik greizs.

un lai kruķītu biznesu, nevajag jau baiso skillu - vajag izdevību, veiksmi un saņemties pašam
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:11. Marts 2006 - 16:19
(Link)
Mnjā, tā jau ir. Bet lai saņemtos un kautvai aiztecētu pēc krutkas pudeles, arī vajag zināmu devu iniciatīvas - pilnīgis lupata vāļāsies zem galda un stenēs vien.

Un klau, tiešām aizbraucēji ir sākuši savus biznesus (kautkādu audzētavu vai sporāriju, kā lasīju). Bet meinstrīms, kurš aizbrauc, to nedara lai sāktu savu biznesu, vismaz ne lielākā daļa un ne pirmajā laikā vai pat pirmajā aizceļotāju paaudzē (un tas ne traģiski, ne nosodāmi). Traģiski ir tas, ka skolotājs, kurš varētu mācīt bērnus Latvijā, t.i. zināmā merā veidot zemes nākotni, veic melno darbu citas zemes labā, līdzīgi kā ja ar dārgu mērinstrumentu sienā dzen naglas. No otras puses - tautu staigāšanas jeb globalizācijas laikmetā tas nav nekas traģisks - galu galā, aizbraucēju vietā ar laiku stāsies ukraiņi, turki vai ķīnieši, kas tādi paši cilvēki vien ir un vietējais genofonds tikai uzlabosies.
(Reply to this) (Parent)