Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

16. Aug 2012

08:12

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Сами не знаем, как оказались у них в рабах

Domājams, ka vidējam Latvijas iedzīvotājam, kas barojas no vietējiem avotiem, par Krieviju ir tikpat šaurs viedoklis (piemēram, man), kā vidējam Krievijas iedzīvotājam par Latvijā notiekošo. Tai pat laikā notiek dažādi procesi, un Krievijas austrumos notiekošais (kas faktiski netiek atspoguļots Latvijas ziņās) šķiet visai nozīmīgs. Konkrētais raksts pielinkots, protams, daļēji izklāsta dēļ, bet katrā jokā ir tikai daļa joka.

(2 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]racoon
Date:16. Augusts 2012 - 09:07
(Link)
Manuprāt tā ir vietējās administrācijas vaina. Pilns ķubiks ir ar šīs problēmas viģikiem. Ķīnieši vēl nav tas trakākais, Krievijā ir pat Z-Korejas kokzāģētavas ar vergu darbu, kuras darbojas uz vietējā gubernatora vienpersoniski izsniegtu atļauju. Kremļa administrācija nav spējīga visu to nomonitorēt, vai arī attiecīgi saņem savu daļu no varčona.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:16. Augusts 2012 - 12:22
(Link)
Zāģētavas pašas par sevi vēl būtu sīkums, tur kopumā notiek satraucošas lietas. t.sk sociālo nebūšanu risināšanā iedzīvotāji vēršas pie Ķīnas valdības (vietējā adm-ja nefiga nedara), savukārt vietvalži liek virsū Maskavai (piem. teksts par tranzītmaksu no krievu gāzes trubas kas iet teritorijai, kas pagaidām vēl pieder Krievijai) un tādā garā. Protesti par jaunām nodevām japāņu vāģiem (īstajiem, ar stūri labajā pusē), ar kādiem braukā visi Tālie austrumi, arī ir sīkums salīdzinot ar kopainu. Jādomā, ka Maskava labi saprot, ka runa par stratēģiskiem resursiem (kuru tirdzniecība arī nodrošina režīma stāvokli virs ūdens līmeņa) nevis formāla kasīšanas par tiesībām saukties par sibīrieti vai nebraukt ar žigulīti.

aizrauj pasākuma mērogs, tie taču ir globāla mēroga procesi, nevis kautkas lokāls un nenozīmīgs.
(Reply to this) (Parent)